26/07/202115:35

Μαρίνος Αχτύπης: “Ανακρίβειες ψέματα και πολλά ερωτηματικά, για το Κατάκολο”

Μαρίνος Αχτύπης: “Ανακρίβειες ψέματα και πολλά ερωτηματικά, για το Κατάκολο”

Το Κατάκολο -το επίνειο του Πύργου -τα τελευταία δύο χρόνια, με την νέα δημοτική αρχή – υπό την ηγεσία του σημερινού δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου – ακολουθεί μία σταθερή και ανοδική πορεία γεμάτη από έργα, σχεδιασμό και προγραμματισμό και μία άνετη καθημερινότητα.Υλοποιεί προγράμματα και ετοιμάζει μελέτες που θα καταστήσουν το λιμάνι του Κατακόλου, έναν σύγχρονο κόμβο υποδοχής κρουαζιέρας, θα αναπτύξουν την εμπορική του κίνηση και θα αποτελέσουν ασφαλές και σύγχρονο καταφύγιο σκαφών αναψυχής.

Εάν συνυπολογίσουμε ότι βρισκόμαστε σε μία διαρκή ύφεση της εμπορικότητας -από τη μια – και «υπό όρους» λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, λόγω της Ιδιόμορφης κατάστασης που έχει επιβάλλει η covid 19 – από την άλλη- η σημερινή κατάσταση μας ικανοποιεί και μας δημιουργεί αισιοδοξία.

Ένα μεγάλο και σημαντικό έργο, ουσιαστικά πνοής για το Κατάκολο και την ευρύτερη περιοχή ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες Η ανάπλαση της χερσαία ζώνη του Κατάκολού είναι γεγονός. Ένα έργο που περιμέναμε χρόνια, και που επί των ημερών της σημερινής διοίκησης του Δήμου μας, παίρνει σάρκα και οστά. Όλη η εικόνα του λιμανιού μας η αισθητική του αλλά περισσότερο η λειτουργική του κατάσταση, θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές και θα αποδείξει πως το Κατάκολο περνάς σε μία νέα εποχή.

Υπάρχουν πάρα πολλά δεδομένα που φανερώνουν, έμπρακτα πως ζούμε στη νέα εποχή του Κατακόλου. Οι διαρκείς παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Πύργου, η καθαριότητα που επικρατεί πλέον παντού, ο άπλετος και σύγχρονος φωτισμός στις λιμενικές εγκαταστάσεις, σε δρόμους και γειτονίες, καθορίζουν το σήμερα. Και έρχονται έργα και δράσεις που θα το πάνε ακόμα πιο μπροστά. Ήδη το Ποντικόκαστρο, ένα από τα μοναδικά σημεία στην περιοχή,εξωραϊστικέ και φαντάζει εντυπωσιακό. Η Γιορτή Σαρδέλας είναι πια γεγονός, ο Δήμος έχει προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με το Δασαρχείο για την προστασία και την ανάδειξη του βουνού του Κατακόλου, σχεδιάζεται ο κινηματογράφος στην περιοχή του Φάρου και επεξεργάζονται πολλές ακόμα, δημιουργικές ιδέες.

Εντύπωση μας έκανε η δημοσίευση σε τοπικό ενημερωτικό ιστότοπο, μιας αρνητικής και αντιπολιτευτικής στάσης, που εξακολουθούν “ορισμένοι” να εκφράζουν ακόμα και σήμερα. Διατυπώνοντας μία στείρα και αρνητική άποψη, απέναντι στο Κατάκολο και τους κατοίκους του, δεν κατάφεραν τίποτα, από το να εκτεθούν …για μία ακόμα φορά.

Οι εκφραστές της οπισθοδρόμησης, της παραμέλησης και της ύποπτης συναλλαγής, σχολιάστηκαν αρνητικά από την κοινή γνώμη. Αυτοί που επί χρόνια διοικούσαν την τοπική κοινωνία και το δημοτικό λιμενικό ταμείο, αφήνοντας το Κατάκολο στην αφάνεια και την απαξίωση, μας κουνούν σήμερα το δάχτυλο. Αυτοί που επί χρόνια καθόριζαν το παρόν και το μέλλον του τόπου, κρίνουν και κατηγορούν… Εκείνοι που ανεχόταν το παράνομο καρνάγιο, αυτοί που ήταν υπεύθυνοι για την υποβαθμισμένη καθημερινότητα του χωριού, έχουν το θράσος να μιλούν για το σημερινό δημοτικό έργο.

Κι όμως κόντρα στις αντιξοότητες, στο χαμένο χρόνο λόγω της πανδημίας, το λιμάνι του Κατάκολού απέκτησε πιστοποίηση, ξεκαθάρισαν οι παρανομίες, που ήταν μεγάλη πληγή για τον τόπο.

Στο Κατάκολο γίνονται διαρκώς έργα αισθητικής παρέμβασής όπως το πλακόστρωτο μπροστά από τα καταστήματα, ο φωτισμός όλων των χώρων της Χερσαίας Ζώνης και του οικισμού, η διάνοιξη και η αποκατάσταση νέων δρόμων στο χωριό, οι καθαρισμοί απ άκρη σ άκρη στην ευρύτερη περιοχή, οι υποδομές που υλοποιούνται κ.α.   Είμαστε δημιουργικοί και είμαστε πολλοί. Στο πλευρό μας συλλογικοί φορείς όπως ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων με το πρόεδρο του Νίκο Τριβυζά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φάρος με την Ελένη Τερζοπούλου. Σύλλογοι με ενδιαφέρον και καθημερινή δράση. Άνθρωποι με όραμα και αγάπη για τον τόπο μας. Και μαζί μας ολοι όσοι θέλουν να γίνει το Κατάκολο ξανά προορισμός. Να αποτελέσει το στολίδι της τουριστικής προβολής της περιοχής μας και όλοι να απολαμβάνουν το Κατάκολο της νέας εποχής.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ

Έχουμε γνώση, όραμα και στόχο.

Μαρίνος Αχτύπης

Αντιδήμαρχος Πύργου

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα