28/07/202116:44

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Πυρκαγιά στην Ελεκίστρα-Ζητήθηκε εκκένωση σπιτιών στην Εγλυκάδα- Καίγονται σπίτια και ακούγονται εκρήξεις από το Σούλι- Πανικός στον Ρηγανόκαμπο- Καίγεται ο καταυλισμός των Ρομά (photo- ΒΙΝΤΕΟ)

Χτυπούν καμπάνες, καίγονται περιουσίες, οι κάτοικοι με κλαδιά στα χέρια προσπαθούν να σταματήσουν τις φλόγες. Έκλεισε η Περιμετρική.

ΝΕΟΤΕΡΟ Φωτιά και στον καταυλισμό των Ρομά οι οποίοι είναι σε κατάσταση πανικού και προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με τους κουβάδες στα χέρια φωνάζοντας καιγόμαστε, ενώ κάποιοι κάτοικοι στο Σούλι εξακολουθούν να μη θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Κάτοικοι καταφέρονται κατά των μέσων πυρόσβεσης κάνοντας λόγο για καθυστέρηση στην επέμβασή τους ενώ αποδέκτης παραπόνων έγινε και ο Δήμαρχος της Πάτρας «ξέσπασαν» και κατά των αστυνομικών που βρίσκονται στο σημείο κλείνοντας δρόμους και απομακρύνοντας τον κόσμο από τις επικίνδυνες ζώνες. Μάλιστα, στον Ριγανόκαμπο που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπάρχει κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου, το οποίο τροφοδοτεί με νερό το μεγαλύτερο μέρος της Πάτρας. Ο Δήμαρχος σε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής ζητούσε να σταλούν άμεσα δυνάμεις για να αποφευχθεί ο κίνδυνος η φωτιά να μπει στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου, κάτι που θα άφηνε όλη την Πάτρα χωρίς νερό!

ΝΩΡΙΤΕΡΑ  Εντολή εκκένωσης δόθηκε για το Σούλι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Η φωτιά έχει φτάσει στην περιοχή.  Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Στην περιοχή επιχειρούν και καναντέρ ενώ οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι. Έκλεισε η Περιμετρική στο ύψος του Γλαύκου. Εκκενώνεται ο καταυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τραυματίστηκε πυροσβέστης στο Σούλι. Ακόμα και το κέντρο της Πάτρας έχει γεμίσει με καπνούς.

Αυτή την ώρα οι φλόγες έχουν επεκταθεί προς Ριγανόκαμπο. Χτυπούν καμπάνες για εκκένωση οικισμών. Εκλεισε η Περιμετρική στο ύψος των Μποζαϊτικων. Σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις προς Καρυά.

Σκηνές εφιαλτικές στο Σούλι. Οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας άνδρες της οποίας τους καλούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

ΝΕΟΤΕΡΟ:  Συνεχίζεται η μάχη της πυρόσβεσης στην Ελεκίστρα όπου κι εκεί οι άνεμοι που πνέουν είναι δυνατοί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια, ενώ κάποιοι κάτοικοι προληπτικά, μόνοι τους, απομακρύνθηκαν από το χωριό με τα αυτοκίνητά τους. Η φωτιά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχει φτάσει στο Νεκροταφείο του Σουλίου και στη Μόμα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν λίγο. Αυτή τη φορά στην Ελεκίστρα, έξω από την Πάτρα. Σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική αλλά και στην αστυνομία για συνδρομή στο έργο της. Επί τόπου μεταβαίνουν 4 πυροσβεστικά οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί ενισχύσεις.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Κλειστή η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου. δεν...

Κλειστή η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου. δεν περνάει κανείς προς Εγλυκάδα. Βενιζέλου και Μαραθωνομάχων

 Thebest.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα