31/07/202115:11

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ αδυνάτισε κι άλλο και οι Βορειοκορεάτες πέφτουν σε θλίψη- Eρωτηματικά για την υγεία του – Δείτε εικόνες

Οι φωτογραφίες έδειχναν το σήμα κατατεθέν του, το κοστούμι Μάο, να φαίνεται φαρδύ και να κρέμεται πάνω του – Δείτε βίντεο

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται να έχει χάσει ακόμη περισσότερο βάρος σε νέες φωτογραφίες αφού έχασε έως και 44 κιλά νωρίτερα φέτος.

Ο δικτάτορας παρουσιάστηκε να χαιρετά ένα πλήθος ενθουσιωδών στρατιωτικών αξιωματικών και φαινόταν να έχει χάσει βάρος γύρω από τη μέση και το πρόσωπό του με το σήμα κατατεθέν του να ταιριάζει με το κοστούμι του Μάο που φαίνεται ελαφρώς φαρδύ.

Οι εικόνες αυτές έρχονται έναν μήνα σχεδόν μετά το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης η οποία έδειχνε και μιλούσε για τον αδυνατισμένο Κιμ «σπάει τις καρδιές των ανθρώπων» σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη εκπομπή σε μια χώρα όπου η δημόσια συζήτηση για την υγεία και την προσωπική ζωή του ηγέτη ήταν πάντα απαγορευμένη.

kim-4685

Τα αυστηρά ελεγχόμενα κρατικά μέσα ενημέρωσης στις 25 Ιουνίου παρέθεσαν έναν άγνωστο κάτοικο της Πιονγκγιάνγκ να λέει ότι όλοι στη Βόρεια Κορέα «λύγισαν» όταν είδαν τις εικόνες του αισθητά πιο αδύνατου Κιμ.
kim-564

Οι αναλυτές λένε ότι οι παρατηρήσεις έδειξαν ότι οι αρχές επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την αλλαγή στο βάρος του Κιμ για να ενισχύσουν την πίστη στο καθεστώς σε απελπιστικούς καιρούς πείνας. Ταυτόχρονα, η υγεία του Κιμ παρακολουθείται από καιρό διεθνώς, καθώς ο τυχόν αιφνίδιος θάνατός του θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη διαδοχή και τη σταθερότητα.
Γνωστός ως βαρύς καπνιστής, ο ηγέτης ήταν παχύσαρκος, με το βάρος του να φαινόταν να αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα φαινόταν αισθητά λιγότερο υπέρβαρος στις εικόνες των μέσων ενημέρωσης που δημοσιεύθηκαν από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Πιονγκγιάνγκ και στην κρατική τηλεόραση.

Ορισμένοι παρατηρητές λένε ότι ο Κιμ έχει χάσει από 22 έως 44 κιλά.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα