02/08/202120:37

Μ. Παγώνη: Όπως η ανεμοβλογιά μεταδοτική η μετάλλαξη Δέλτα- Ασφαλείς με το 80% εμβολιασμένο

«Μεταδοτική όπως η ανεμοβλογιά είναι η μετάλλαξη Δέλτα»». τόνισε σε συνέντευξή της η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι «Δύσκολα θα είναι τα πράγματα για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 50 ειδικά αν έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «με αυτή τη νόσο δεν παίζουμε, η μετάλλαξη Δ είναι πολύ επιθετική και μεταδοτική. Άρα εμείς πρέπει να τρέξουμε μπροστά και περισσότερο».

Υπογράμμισε δε ότι  οι πολίτες μπορούν να κάνουν την πρώτη δόση πριν φύγουν για τις διακοπές τους και τη δεύτερη να την κάνουν ακόμα και στον τόπο διακοπών τους. Προειδοποίησε επίσης ότι αν μείνουν χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού, «θα περάσουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο και δύσκολο χειμώνα και θα πιεστεί ξανά το σύστημα υγείας».

Η κ. Παγώνη εκτίμησε ακόμη ότι για να αισθανόμαστε ασφαλείς, θα πρέπει να φτάσουμε στο 80% εμβολιασμών, ενώ ανέφερε ότι αν τρέξουμε μπορούμε να το πετύχουμε περίπου στις 15-20 Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να νοσήσουν οι εμβολιασμένοι πολίτες, σημείωσε ότι μπορεί να νοσήσουν ελαφρά αλλά προστατεύονται από την εισαγωγή σε ΜΕΘ, συμπληρώνοντας ότι στη χώρα μας μπορεί να υπάρχει ένα περιστατικό εμβολιασμένου με εισαγωγή σε ΜΕΘ, ωστόσο όπως διευκρίνισε, πρέπει να ελεγχθεί και το ιατρικό ιστορικό του ατόμου.

naftemporiki.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα