07/08/202111:42

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Άμεση καταγραφή αιτημάτων πυρόπληκτων

Στην άμεση καταγραφή των αιτημάτων πυρόπληκτων δημοτών προχωρά ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μετά τη συγκρότηση επιτροπών – συνεργείων που αναλαμβάνουν ανά τομέα τη διεκπεραίωση αυτής της διαδικασίας.

Ειδικότερα, έχουν συγκροτηθεί τρεις τριμελείς επιτροπές  – συνεργεία, ως εξής:

  1. Επιτροπή άμεσου οπτικού ελέγχου οικιών, επιχειρήσεων και λοιπών κτιριακών υποδομών.
  2. Επιτροπή άμεσου οπτικού ελέγχου των υποδομών του Δήμου (δρόμοι, γεφύρια, τοίχοι αντιστήριξης κ.α).
  3. Επιτροπή άμεσου οπτικού ελέγχου των υποδομών της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας (δίκτυα, δεξαμενές κ.α.)

Το έργο των επιτροπών – συνεργείων αποσκοπεί στη διαπίστωση ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά και την εκτίμηση του δυναμικού και των μέσων που απαιτούνται για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας τους.

Όσον αφορά τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας καλεί όσους δημότες υπέστησαν ζημιές στο φυτικό ή ζωικό τους κεφάλαιο από την πυρκαγιά της 4,5 και 6 Αυγούστου, να προσέλθουν στο Δημαρχείο για να υποβάλλουν, στους κατά τόπους ανταποκριτές, αιτήσεις αναγγελίας ζημιάς προς τον ΕΛΓΑ. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έχει διάρκεια δεκαπέντε (15) ημέρες από την έναρξη του ζημιογόνου αιτίου, δηλαδή μέχρι και τις 18,19 και 20 Αυγούστου αντίστοιχα.

Για το σκοπό αυτό, στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας θα υπάρχουν και τα σαββατοκύριακα ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πληγέντες. Ήδη έχει συγκροτηθεί αντίστοιχη επιτροπή για την καταγραφή καμένων ζώων που πραγματοποιεί αυτοψίες στις πληγείσες Κοινότητες, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΕΛΓΑ.

Για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση προβλημάτων σχετικών με την πυρκαγιά, οι πληγέντες δημότες μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου, τηλ. 26240-22549.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα