09/08/202114:54

Ηλεία: Νέες αναζωπυρώσεις σήμερα εξαιτίας των ανέμων στην περιοχή της Αρχ. Ολυμπίας στα μέτωπα Νεμούτας, Λάλα, σε Βασιλάκι, Κρυονέρι, Μηλιές, Λάσδικα, Δούκα- Τα μέτωπα γενικότερα σε ύφεση, άμεση επέμβαση των πυροσβεστών στις αναζωπυρώσεις- Ήρθαν και Τσέχοι Πυροσβέστες

Νέες αναζωπυρώσεις σημειώνονται και σήμερα εξαιτίας των ανέμων στην περιοχή της Αρχ. Ολυμπίας στα μέτωπα της Νεμούτας, του Λάλα του Βασιλακίου και του Κρυονερίου καθώς και σε Μηλιές, Λάσδικα και Δούκα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που είναι στα σημεία σε επιφυλακή επεμβαίνουν άμεσα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις πριν λάβουν διαστάσεις και περάσουν σε σημεία που δεν είναι καμένα.

Πάντως απο χθες το βράδυ βρίσκονται σε ύφεση γενικότερα τα μέτωπα στην Ηλεία και οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που παραμένουν σε επιφυλακή στα σημεία επιχειρούν άμεσα για την κατάσβεση των αναζωπυρώσεων που παρουσιάζονται.

Ειδικότερα, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από 291 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα από τη Τσεχία.

Ακόμη, στην περιοχή παραμένει το τρίτο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα