09/08/202118:17

Στέλνουν δύο μεγάλα πυροσβεστικά αεροσκάφη Ιλιούσιν και δύο ελικόπτερα οι Ρώσοι μετά την επικοινωνία Μητσοτάκη – Μισούστιν και απόφαση του Βλ. Πούτιν

Με απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν έγινε δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού για ενίσχυση σε μέσα πυρόσβεσης – Τα «ιπτάμενα ρωσικά τάνκερ» μεταφέρουν έως 44 τόνους νερό

Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, κάνει γνωστό πως με απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα της Ελλάδας για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, έγινε δεκτό.

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ομόλογό του Μιχαήλ Μισούστιν.
«Η ανταπόκριση θα είναι άμεση» καταλήγει η ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία αποφάσισε να συνδράμει τις δυνάμεις αντιμετώπισης των καταστροφικών πυρκαϊών στην Ελλάδα με την άμεση αποστολή δύο αεροσκαφών IL-76 και δύο ελικοπτέρων Mi-8.

Τα δύο ελικόπτερα θα μεταφέρει στην Ελλάδα ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος An-124.

Αξίζει να σημειωθεί ότι α μεγαθήρια αεροσκάφη τύπου Ilyushin Il-76, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, αποκαλούνται ιπτάμενα τάνκερ, καθώς μεταφέρουν στα πύρινα μέτωπα έως 44 τόνους νερό.

Τηλεφωνική επικοινωνία Βαρβιτσιώτη – Σαβέλιεφ

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επικοινώνησε νωρίτερα με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Βιτάλι Σαβέλιεφ, για την παροχή επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ευχαρίστησε τον κ. Σαβέλιεφ για την άμεση και έμπρακτη υποστήριξη της Ρωσίας στις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα μας και συγκεκριμενοποίησε το αίτημα της ελληνικής πλευράς για αποστολή δύο ρωσικών αεροσκαφών τύπου Ilyushin Il-76 και δύο ελικοπτέρων τύπου Mil Mi-8, που θα συνδράμουν περαιτέρω στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Ο κ. Σαβέλιεφ, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, εξέφρασε στον αναπληρωτή υπουργό την ειλικρινή συμπαράστασή του προς την Ελλάδα.

Η επικοινωνία έγινε υπό την ιδιότητα των δύο υπουργών ως συμπροέδρων της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας- Ρωσίας.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα