11/08/202112:58

Μιχάλης Κατρίνης: “Η Ηλεία συνεχίζει να πέφτει μακριά για τον κ. Μητσοτάκη”

Μιχάλης Κατρίνης: “Η Ηλεία συνεχίζει να πέφτει μακριά για τον κ. Μητσοτάκη”

Ο κ.Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρο ότι λειτουργεί κάτω από το κράτος του πανικού, έχει εγκλωβιστεί και επιμένει στην επικοινωνιακή διαχείριση.

Τα βραχυπρόθεσμα και αυτονόητα άμεσα μέτρα αποζημιώσεων και αναστολής φορολογικών , ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων για τους πυρόπληκτους που ανακοίνωσε χθες, αυτό επιβεβαιώνουν.

Το χειρότερο, όμως, για εμάς στην Ηλεία είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη υλοποίησης ενός σχεδίου ανασυγκρότησης και αποκατάστασης της πυρόπληκτης Ηλείας

Από τις χθεσινές ανακοινώσεις, απουσιάζει η ίδια η Ηλεία, απέναντι στην οποία ο κ.Μητσοτάκης είναι φανερό ότι ‘’έχει κάποιο θέμα΄΄.

Με ποια λογική άραγε ,αποκλείστηκε η Ηλεία από την αρχική ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη για την επιτροπή Μπένου και η  οποία περιλαμβάνει μόνο την Εύβοια και την ανασυγκρότηση της;

Κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στον κ.Μητσοτάκη, ότι η Ηλεία έχει υποστεί τρεις βιβλικές καταστροφές από το 2007 έως σήμερα, από τις πυρκαγιές.

Κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στον κ. Μητσοτάκη ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν το 2007 με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία διατέθηκαν σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας, χωρίς η Ηλεία να πάρει ποτέ το μερίδιο που της αναλογούσε με βάση τις καταστροφές σε υποδομές και φυτικό κεφάλαιο.

Και δεν έγιναν αυτά που έπρεπε, τόσο για την ανασυγκρότηση και αποκατάσταση των καμένων περιοχών όσο και για έργα υποδομής και ανάπτυξης στο νομό.

Από τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης απουσιάζουν τόσο ο σχεδιασμός όσο και τα μέτρα για την ανασύσταση του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, όλων όσοι επλήγησαν και έχουν εισόδημα από τον πρωτογενή τομέα.

Δεν αρκούν μόνο οι αποζημιώσεις, πρέπει αγρότες και κτηνοτρόφοι να μπορούν να συνεχίσουν και να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους.

Δεν ανακοινώθηκαν μέτρα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι για αρκετά χρόνια θα στερηθούν τη βασική πηγή εισοδήματός τους.

Τα οριζόντια μέτρα αναστολής φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων που ανακοινώθηκαν για τους 2 δήμους της Εύβοιας, πρέπει να επεκταθούν σε όλους τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας, αφού η οικονομική δραστηριότητα των περιοχών που επλήγησαν βασίζεται κατεξοχήν στον  πρωτογενή τομέα.

Πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του νομού, αφού η οικονομία θα επηρεαστεί συνολικά από τη μεγάλη καταστροφή σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Η Ηλεία χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης και αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών που πλήττονται και πάλι μέσα σε λίγα χρόνια. Για τη στήριξη των ανθρώπων, των αγροτών και κτηνοτρόφων, για την αποκατάσταση των καλλιεργειών και του φυσικού περιβάλλοντος, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση έχει το μυαλό της στην επικοινωνιακή και μόνο διαχείριση της οργής αλλά και της αγωνίας των πολιτών και όχι στην αναγκαιότητα αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα