12/08/202116:32

Μεγάλη αναζωπύρωση στην Αρκαδία: Νέος κίνδυνος για το Νεοχώρι-Αναζωπύρωση και στην Ελαία- Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

Αναζωπύρωση και στην Ελαία – Η φωτιά έχει φτάσει κοντά στα σπίτια – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στην Αρκαδία. Η φωτιά συνεχίζει να καίει στη Γορτυνία και από νωρίς το μεσημέρι υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση στο Νεοχώρι όπου βρίσκεται το πύρινο μέτωπο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, αναζωπύρωση σημειώθηκε και στην Ελαία, ωστόσο η γενική εικόνα χαρακτηρίζεται «καλή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Νεοχώρι απειλείται με τους πυροσβέστες να δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά η οποία σύμφωνα με αναφορές έχει φτάσει κοντά στα σπίτια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί αποθήκες.

Σύμφωνα με τον  διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχο Θανάση Κολυβήρα που μίλησε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο αέρας είναι αρκετά δυνατός και όπως αναφέρει μέσα στο πουθενά ανάβουν μικροεστίες.

Στις δασικές πυρκαγιές της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας επιχειρούν 678 πυροσβέστες με 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 218 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, συγκεκριμένα από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από το Ηνωμένο Βασίλειο 21 πυροσβέστες, από τη Γαλλία 200 πυροσβέστες με 59 οχήματα, από τη Γερμανία 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα και από την Αυστρία 39 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης, για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα