17/08/202112:25

Φωτιά στα Βίλια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Δέκα χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο

Συνεχείς και μεγάλες οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς – Τρία τα μέτωπα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες – Επιχειρούν από το πρωί εναέρια μέσα – Ποιοι οικισμοί έχουν εκκενωθεί

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στη φωτιά στα Βίλια που καίει από χθες το μεσημέρι, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη για να θέσουν το πύρινο μέτωπο υπό έλεγχο.

Εναέρια μέσα σηκώθηκαν για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής επιχειρούν εκ περιτροπής 14 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη. Το πύρινο μέτωπο είναι τεράστιο και εκτείνεται σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων και σημειώνεται ότι ενώ το πρωί οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν περίπου δύο μποφόρ, πλέον είναι πιο ισχυροί, δυσχεραίνοντας το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τον με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα, το ένα με κατεύθυνση τα Μέγαρα, το δεύτερο στο όρος Πατέρα και το τρίτο με κατεύθυνση προς την Οινόη

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 115 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπότου και ένα Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία.

Επιπλέον, ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και συνδρομή παρέχουν, επίσης, πολλοί εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, μήνυμα εστάλη από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας, Παλαικούνδουρα και Θέα, ενώ εκκενώθηκε επίσης και το γηροκομείο “Παναγιά Φανερωμένη” και νωρίς το βράδυ της Δευτέρα είχε εκκενωθεί ο οικισμός Βενίζα. Έπειτα από επικοινωνία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, 12 τρόφιμοι του γηροκομείου μεταφέρθηκαν για φιλοξενία στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» και άλλοι 2, θετικοί στη νόσο Covid-19, διακομίστηκαν στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έχουν τεθεί από χθες το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο και το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων καθώς και τα Κέντρα Υγείας Μεγάρων και Ελευσίνας.
protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα