19/08/202120:47

Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας: Βοήθεια στους πυρόπληκτους του νομού

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή προκειμένου να συνδράμει στην κοινή προσπάθεια όλων για την επούλωση των πληγών που προκλήθηκαν στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας στις περιοχές των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Παράλληλα έγινε αποδέκτης της πρόθεσης και άλλων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να συγκεντρώσουν τρόφιμα και κάθε άλλη βοήθεια που απαιτείται να δοθεί στους κατοίκους των περιοχών αυτών, που είδαν τα σπίτια και την περιουσία τους να χάνονται από τη μανία της πυρκαγιάς που έπληξε για άλλη μία φορά το νομό μας.

Ήδη ένα πρώτο τμήμα της βοήθειας αυτής, που συγκεντρώθηκε από τους δικηγόρους του Πρωτοδικείου Πατρών, παραδόθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών κ. Αθανάσιο Ζούπα. Τις επόμενες ημέρες η βοήθεια αυτή, καθώς και οποιαδήποτε άλλη προσφερθεί από άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους, πρόκειται να παραδοθεί στις δομές που δημιουργήθηκαν για το σκοπό αυτό κυρίως στην περιοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

dikorikos sullogos1puropliktoi1

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Σύλλογος Ηλείας σε έκτακτη συνεδρίασή του κατά τις ημέρες που ήταν σε εξέλιξη η προσπάθεια αντιμετώπισης του καταστροφικού φαινομένου αποφάσισε την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την τοπική υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος με σκοπό την αντιμετώπιση πάγιων αναγκών της σε μέσα εξοπλισμού και πυρόσβεσης.

Οι ανάγκες που θα καλυφθούν με το ποσό αυτό θα υποδειχθούν στον Δικηγορικό Σύλλογο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία κατόπιν συνεννόησης με την Διοίκηση της Π.Υ. Ηλείας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα