23/08/202110:40

Καλλιάφεια: Ηλεία και οι κρυφές ομορφιές της

Η ΚΑΛΛΙΑΦΕΙΑ σε συνεργασία με το  πρωτότυπο πολυθεματικό project « Physis –Γαία» που προβάλει την  τέχνη μέσα από περιβαλλοντικές δράσεις, και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας και το Ινστιτούτο Ελληνικών Μύλων , με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού  ξεκινάει  δράσεις για αξιοποίηση και την δημιουργία των θεματικών πολιτιστικών μονοπατιών της Ηλείας  δίνοντας με αυτό τον τρόπο ζωή στις ορεινές μη αναγνωρίσιμες περιοχές του νομού με επίκεντρο τον Νερόμυλο του Μιχάλη και της Αμαλίας Κουνέλη στο χωριό Λάττα της Πηνείας  του Δήμου  Ήλιδας.

Η δράση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 25 Αυγούστου στις 18:30 μ.μ. στον Νερόμυλο του Κουνέλη,  στο χωριό Λάττα Πηνείας με την συμμετοχή  παραδοσιακών χορευτικών συλλόγων, θεατρικών και πεζοπορικών συλλόγων.

Σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και η αναβίωση της , ως  πόλος έλξης επισκεπτών και τοπικής ανάπτυξης.  Επίσης σκοπός είναι η ανάδειξη των πολιτιστικών μονοπατιών και η διασύνδεση τους μεταξύ των δήμων ,διατηρώντας την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία του τόπου.

Η δράση είναι ανοικτή  στο κοινό ,θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, συμμετέχει ο Ηλείος δημοτικός τραγουδιστής Άγγελος Σπυρόπουλος με την συνοδεία του Κώστα Τσαρουχά στο Κλαρίνο, επίσης συμμετέχει ο Ηλείος  ηθοποιός με την ομάδα του Θοδωρής Δαμίγος με αφηγήσεις και  περιβαλλοντικές δράσεις.

Η εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί και θα προβληθεί στις 27 Αυγούστου και ώρα 20:00 μ.μ.  στο Κάστρο Χλεμούτσι στην εκδήλωση με θέμα” Οι Νερόμυλοι στην Επανάσταση του 1821”.Επίσης θα προβληθεί για τις ανάγκες του Υπ.Πολιτισμού.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με την υπεύθυνη διοργάνωσης και Πρόεδρο της Καλλιάφεια κα Ασπασία Κλοκανά , τηλ .επικ.6932454997

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα