01/09/202119:31

Παρασκευής: Το νέο στέλεχος Mu είναι μικρότερου κινδύνου από τα στελέχη Α, Β, Γ και Δ

Για το νέο στέλεχος Mu του κορονοϊού που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έθεσε την κοινότητα σε επαγρύπνηση,μίλησε ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Δημήτρης Παρασκευής.

“Το στέλεχος Μu που έχει κατηγοριοποιηθεί ως στέλεχος ενδιαφέροντος από τον ΠΟΥ. Είναι μια τάξη μικρότερου κινδύνου από τα στελέχη Α, Β, Γ και Δ” σημείωσε ο γιατρός, μιλώντας στο Live News στο Μega.

Δεν έχει τεκμηριωθεί ακόμα ότι μπορεί να διαφύγει από την ανοσία του εμβολίου. Δεν το θεωρώ το πιο πιθανό σενάριο” πρόσθεσε.

Το στέλεχος Μu είναι στέλεχος υπό επιτήρηση. Υπάρχουν κάποιες υποψίες. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν” υπογράμμισε ο Δημήτρης Παρασκευής, για να καταλήξει ότι “το πιο αποτελεσματικό όπλο είναι το εμβόλιο”.

Οπως έγινε γνωστό νωρίτερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) παρακολουθεί τη νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2, που έχει βαπτιστεί “Mu” και ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία τον Ιανουάριο.

Η παραλλαγή αυτή –η B.1.621 κατά την επιστημονική ονοματολογία– προς το παρόν χαρακτηρίζεται “παραλλαγή ενδιαφέροντος”, διευκρίνισε ο ΠΟΥ στο εβδομαδιαίο δελτίο του για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο Οργανισμός υπογράμμισε πως το παραλλαγμένο στέλεχος αυτό παρουσιάζει μεταλλάξεις που μπορεί να σημαίνουν ότι είναι ανθεκτικό στα εμβόλια και τονίζει πως απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να κατανοηθούν τα χαρακτηριστικά του.

Thetoc.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα