05/09/202116:50

Θ. Βασιλόπουλος: Επίσκεψη στην Κρήτη και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για συνέργειες σε διαπεριφερειακό επίπεδο ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα

Συνέργειες σε διαπεριφερειακό επίπεδο για την ανάπτυξη του  πρωτογενούς  τομέα

  • Εξετάστηκαν στην συνάντηση του Περιφερειάρχη  Κρήτης  Σταύρου Αρναουτάκη με τον  Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Βασιλόπουλο

 

Οι  συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν σε διαπεριφερειακό επίπεδο για την ανάπτυξη του  πρωτογενούς  τομέα  μεταξύ των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης εξετάστηκαν στην συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης  Κρήτης  Σταύρος Αρναουτάκης με τον  Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Βασιλόπουλο.

Στην  τριήμερη  επίσκεψή   του  ο  κ Βασιλόπουλος  στο Ηράκλειο  είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις  με  φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του αγροτικού κόσμου ενώ ξεναγήθηκε στην  Παγκρήτια  Αγροκτηνοτροφική  Έκθεση Αρκαλοχωρίου, η οποία εξελίσσεται ως ένα από τα σημαντικότερα κέντρα συνάντησης της αγροτικής οικονομίας  της χώρας  καθώς προβάλλει και αναδεικνύει τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες και τα τοπικά προϊόντα.

Στην συζήτηση που έγινε  γραφείο του Περιφερειάρχη Κρήτης  τέθηκαν επί τάπητος  θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τη συνεργασία και τις συνέργειες που αναπτύσσονται σε διαπεριφερειακό επίπεδο για την ανάδειξη, την προώθηση και την υιοθέτηση καλών πρακτικών, στον τομέα της αγροτικής παραγωγής και των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, της αγροδιατροφής και της συμβολής της στην τοπική και γενικότερα στην   περιφερειακή οικονομία.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης πρόσφερε στον κ. Βασιλόπουλο την φωτογραφική έκδοση «Η Κρήτη της καρδιάς μας» ενώ και από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης προσέφερε καλάθι με αγροτικά προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας.

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα