08/09/202121:50

Ο Ν. Καραθανασόπουλος επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία της Ηλείας: Υποστελεχωμένες δομές και μεγάλα κενά με ευθύνη των κυβερνώντων

Υποστελεχωμένες δομές και μεγάλα κενά με ευθύνη των κυβερνώντων (VIDEO)

Την υποστελέχωση του νοσοκομείου με τραγικές ελλείψεις γιατρών σε διάφορες ειδικότητες, αλλά και παραιτήσεις 16 γιατρών το τελευταίο διάστημα, λόγω των συνθηκών εντατικοποίησης εν μέσω μάλιστα πανδημίας, διαπίστωσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ που επισκέφθηκε σήμερα το Νοσοκομείο Πύργου, αμέσως μετά εκείνο της Αμαλιάδας, στο πλαίσιο των επισκέψεων στα νοσοκομεία του Ν. Ηλείας. Νωρίτερα το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, και αποτελούμενο από την Λυδία Καραθανασοπούλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας, την Φωτεινή Τσώλου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και τον Χρήστο Γιάνναρο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δ. Ελλάδας και γραμματέα της Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου με επικεφαλής την πρόεδρο Μαλβίνα Κερερέ (δείτε τη δήλωσή της εδώ) και τον γγ του Σωματείου Παναγιώτη Μυλωνά. 

Όπως ενημέρωσαν τον Ν. Καραθανασόπουλο, μόνο δύο μόνιμοι ιατροί υπάρχουν στην Παθολογική Κλινική και έτσι καλύπτονται τα κενά με μετακινήσεις, ενώ χαρακτήρισαν απάνθρωπες τις συνθήκες εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των τραγικών ελλείψεων, σήμερα, ανακοινώθηκε πως το Κέντρο Υγείας Κρεστένων δεν θα κάνει εφημερίες για τρεις μέρες ως αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει απαξιώσει και αποψιλώσει τις δημόσιες μονάδες Υγείας. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων οι αναστολές υγειονομικών έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσκολία στην απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου.

Ν. Καραθανασόπουλος: Σε συνθήκες κατάρρευσης τα νοσοκομεία μπροστά στο 4ο κύμα της πανδημίας

Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε συνθήκες κατάρρευσης εν μέσω του 4ου κύματος πανδημίας, με ευθύνη της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος μετά τις συναντήσεις του με τους εργαζόμενους. Όπως πρόσθεσε, αυτό γίνεται γιατί εκτός των σοβαρών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση και η καθολικότητα του εμβολιασμού ως αντεργατικό μέτρο για να υπάρξουν αναστολές στην εργασία των υγειονομικών, οι οποίοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, σημείωσε.

Διευκρίνισε πως αυτό το μέτρο είναι βαθύτατα αντεργατικό που ικανοποιεί τους σχεδιασμούς κυβέρνησης για να συγχωνευθούν μονάδες και κλινικές, αλλά και για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση τμημάτων του δημόσιου τομέα, μέσα από τις ΣΔΙΤ.

902.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα