09/09/202113:41

Επιστολή Δ. Αυγερινοπούλου στην Ευρ. Επιτροπή για την επίσπευση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας – Πύργου- Αυτοψία της Κομισιόν στην Ολυμπία Οδό

Επιστολή Δ. Αυγερινοπούλου στην Ευρ. Επιτροπή για την επίσπευση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας – Πύργου 

Αυτοψία της Κομισιόν στην Ολυμπία Οδό 

 

Σε νέα επικοινωνία με την Αν. Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Katrien De Marez, προέβη η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, όπου έθεσε, για ακόμη μια φορά, την  επιτακτική ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τελική έγκριση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας-Πύργου, στον οποίο διαρκώς σημειώνονται τροχαία ατυχήματα, αλλά και δυστυχήματα.

«Κάθε μέρα που υπάρχει καθυστέρηση της εγκρίσεως – σημειώνει η Βουλευτής Ηλείας προς την Ευρ. Επιτροπή – μπορεί να είναι κρίσιμη για κάθε οδηγό που επιλέγει τον ημιτελή αυτό δρόμο, ο οποίος χρησιμοποιείται καθημερινά από κατοίκους τεσσάρων Νομών, ήτοι των Νομών Ηλείας, Αχαΐας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας». Τους καλοκαιρινούς δε μήνες χρησιμοποιούν τον οδικό άξονα χιλιάδες επισκέπτες με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία και το σύνολο των τουριστικών προορισμών του Νομού μας, οι οποίοι αγνοούν τα επικίνδυνα ρίσκα που «κρύβει» ο δρόμος, όπως επισήμανε στην επικοινωνία τους.

Η κα Αυγερινοπούλου βρίσκεται, όλο αυτό το διάστημα, σε στενή επικοινωνία με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Βεστάγκερ, τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. (Μ.Ε.Α.), το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και τους χειριστές της υποθέσεως σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να ξεκινήσει το έργο, καθώς αποτελεί ζωτικής σημασίας η θωράκιση του δρόμου για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ενημερώθηκε δε ότι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού πραγματοποίησαν άτυπη αυτοψία στον οδικό άξονα Πάτρας – Πύργου, όπου διαπιστώσαν, ιδίοις όμμασι, την άμεση και αδήριτη ανάγκη εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα