14/09/202113:28

Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Πρόεδρος Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου: Επιστολή σε ΠΕ Ηλείας, Δήμο Πύργου και Επιμελητήριο για τα ζητήματα της Σχολής

Δήλωση

Παναγιωτόπουλος Γιώργος , Πρόεδρος Τμήματος Μουσειολογίας

Παρακάλεσα με επιστολή μου, για κοινή συνάντηση  τους κυρίους:  Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας , Δήμαρχο Πύργου και Πρόεδρο Επιμελητηρίου, με θέμα την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους και την λειτουργία του τμήματος Μουσειολογίας γνωρίζοντας την κρισιμότητα της περιόδου, λόγω της επικείμενης  έκδοσης του Προεδρικού διατάγματος αλλά και της δια ζώσης λειτουργίας του τμήματος.

Η παράκλησή μου για κοινή συνάντηση, εκτιμώ ότι προκύπτει από την ανάγκη μια κοινής αντιμετώπισης των θεμάτων  που έχουν ανακύψει σε σχέση με το τμήμα. Σεβόμενος, τον διακριτό ρόλο των θεσμών και την αγωνία τους για την τύχη του τμήματος,   θεωρώ ότι, μέσα από τον συντονισμό όλων των φορέων θα διασφαλιστεί η δια ζώσης λειτουργία του τμήματος και πιθανόν η διεκδίκηση της παραμονής του τόπου μας,  στον ακαδημαϊκό χάρτη.  Είμαι βέβαιος ότι, ανεξάρτητα της πιθανής ή όχι,  κοινής συνάντησης, όλοι οι φορείς προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανή την ακαδημαϊκή κοινότητα στον Πύργο. Σε ότι με αφορά, θα συνεχίσω την προσπάθειά μου με ότι δυνάμεις διαθέτω, αναγνωρίζοντας την ανάγκη του τόπου μου και σε αυτόν τον τομέα.

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Τμήμα Μουσειολογίας

Ταχ.Δ/νση: Ρήγα Φεραίου –ΤΚ- 27131-Πύργος Ηλείας

Τηλέφ.: 2610.962885,962886

Ηλεκτρ. Διεύθυνση-email: [email protected]

                                 Πύργος 8 Σεπτεμβρίου 2021

 

 

Προς

1.      Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας                   κ. Γιαννόπουλο Βασίλη

2.      Δήμαρχο Πύργου                                     κ. Αντωνακόπουλο Παναγιώτη

3.      Πρόεδρο Επιμελητηρίου Ηλείας          κ. Νικολούτσο Κωνσταντίνο

 

 

 

 

Θέμα:  «Λειτουργία Τμήματος Μουσειολογίας – Έναρξη Ακαδημαϊκού Έτους»

 

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε,

 

Σας γνωρίζω ότι το Τμήμα Μουσειολογίας συνεχίζει την λειτουργία του για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022. Σας είναι γνωστό ότι συνεχίζεται και η μεταβατική  λειτουργία  του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ του πρώην ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας με ευθύνη του εν λόγω τμήματος.

Η ακαδημαϊκή χρονιά θα ξεκινήσει με δια ζώσης διδασκαλία, σύμφωνα με τις αποφάσεις της πολιτείας.

Επιπλέον σας είναι γνωστές οι εξελίξεις για την «τύχη» του τμήματος, όπως αυτές γνωστοποιήθηκαν από την βούληση του Πανεπιστημίου Πατρών και του Υπουργείου Παιδείας με το υπό επεξεργασία προεδρικό διάταγμα που εμπεριέχει μεταξύ άλλων, την παραμονή και λειτουργία του τμήματος έως 31 – 8 – 2022 στον Πύργο.

Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για την ακαδημαϊκή κοινότητα  του νομού και συγκεκριμένα του Πύργου,

θα σας παρακαλέσω, για πιθανή, περαιτέρω υποστήριξη για το νέο ακαδημαϊκό έτος που αρχίζει 1 Οκτωβρίου 2021.

Η επικοινωνία μου αυτή μαζί σας, εντάσσεται στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης  ακαδημαϊκών συνθηκών και ανάλογου περιβάλλοντος για τους φοιτητές μας.

Ο  ρόλος της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων,  σήμερα, με αφορμή και τις εξελίξεις περί αλλαγής του ακαδημαϊκού χάρτη σε σχέση με τον νομό Ηλείας, καθίσταται για πολλοστή φορά θα έλεγα, αναγκαίος.

 

 

 

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε,

 

Θα σας παρακαλούσα σε συνάντηση, εφόσον ο χρόνος και οι υποχρεώσεις σας το επιτρέπουν και  αν σας είναι εύκολο στο χώρο του τμήματος, έτσι ώστε να ενημερωθείτε  από πλευράς μου και να συζητήσουμε ζητήματα που ίσως μπορείτε να συμβάλλετε στην επίλυσή τους αλλά και σε πιθανή ανάπτυξη δυναμικής του τμήματος, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πορεία του.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αναμένοντας την απάντησή σας

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Τμήματος Μουσειολογίας

Παναγιωτόπουλος Γιώργος

Αναπληρωτής Καθηγητής

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα