21/09/202113:36

Νίκος Κοροβέσης: Η ένταξη του τμήματος Κατακόλου- Κυλλήνης στο Ταμείο Ανάκαμψης δίνει αισιόδοξο μήνυμα- Δυνατότητες σημαντικής ανάπτυξης σε όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο!

ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΔΙΝΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

Δυνατότητες σημαντικής ανάπτυξης

σε όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο!

 

 

«Απαιτείται ωστόσο

ενιαία στρατηγική σε όλον τον Νομό

γι’ αυτό πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί

ο ”εγκλωβισμός” της Νότιας Ηλείας από

το γνωστό Π.Δ.», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης

Τουρισμού – Πολιτισμού

Η συγκρότηση του Σχεδίου Ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου της Ηλείας από το Κατάκολο μέχρι την Κυλλήνη, αλλά και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται γαι τον απεγκλωβισμό του παραλιακού μετώπου της Νότιας Ηλείας με τροποποιήσεις στο Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό, μπορούν να «τροχιοδρομήσουν» σημαντικές επενδυτικές δραστηριότητες για πραγματική ανάπτυξη και τόνωση της απασχόλησης.

 

Αυτό τονίζει με σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης, επισημαίνοντας ότι η Ηλεία και σε αυτούς τους δύο τομείς της αρμοδιότητάς του, που «άντεξε» συγκρατημένα και σθεναρά στη διάρκεια της πανδημίας, θα πρέπει πλέον στην «επόμενη μέρα» να προχωρήσει όχι απλώς με μεγάλα βήματα, αλλά επί της ουσίας κάνοντας «άλματα» σε μια επωφελής για τον τρόπο προοπτική με δυναμισμό και αισιοδοξία!

 

Σε μια τέτοια διαδικασία – πρόσθεσε ο κ. Κοροβέσης – η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας είναι πάντα εδώ, δίνοντας την ανάλογη προτεραιότητα, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα στην επιτυχία του εγχειρήματος, πανέτοιμη να αναδείξει στη μετά κορωνοϊού εποχή τις τεράστιες τουριστικές δυνατότητες, την πολιτιστική βαριά κληρονομιά της και να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε κάθε μικρή ή μεγάλη δραστηριότητά της.

 

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ

ΠΛΕΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, δήλωσε ότι η ένταξη για χρηματοδότηση της μελέτης και της υλοποίησης ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου, στο Ταμείο Ανάπτυξης, αποτελεί ιδιαίτερα θετικό γεγονός για τον Νομό και έδειξε ότι η κυβέρνηση αντέδρασε με άμεσα αντανακλαστικά, αναγνωρίζοντας και η ίδια την ανάγκη για ριζικές αλλαγές σε έναν τόπο που έχει να δώσει πολλά αν στηριχθεί τόσο στην περιφερειακή όσο και στην εθνική οικονομία.

 

Ο Συνδυασμός δε, αυτού του έργου και με τις νέες δυνατότητες που μπορεί να αποκτήσει ο πρωτογενής τομέας, ειδικά αν στον τουρισμό συμπεριληφθεί ο κλάδος της παραδοσιακής αγροδιατροφής και της προβολής των δικών μας προϊόντων προς τους επισκέπτες μας, ή με κάθε δυνατό τρόπο στις διεθνείς αγορές, τότε τα αποτελέσματα, θα είναι ακόμη μεγαλύτερα…

 

Η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΩΡΑ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΔΡΟΜΟ

 

Πέραν τούτου ο κ. Κοροβέσης ανέφερε ότι η χωροτακτική διευθέτηση που θα περιλαμβάνει η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια που θα ακολουθήσουν ανά Δήμο, θα βάλουν «τάξη» και θα δημιουργήσουν αξιόπιστες προϋποθέσεις επενδύσεων, με εύκολες, γρήγορες και ασφαλείς προσβάσεις σε κάθε σημείο. Άρα είναι η ώρα να δούμε παράλληλα και την κατασκευή του παραθαλάσσιου δρόμου που αποτελεί βασικό αίτημα πολλών ετών στον Νομό μας, αλλά προσκρούει πάντα στις σημερινές συνθήκες που εκ των πραγμάτων είναι αποτρεπτικές για πολλούς λόγους, οι οποίοι ωστόσο δεν παρέχουν την ευκαιρία ουσιαστικής εξέλιξης.

 

ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΠΥΡΓΟΥ – ΖΑΧΑΡΩΣ

 

Αναμένω – συνέχισε – με αυτές τις θετικές εξελίξεις να υπάρξει επιτέλους λύση και για τη Νότια Ηλεία, το παραλιακό μέτωπο της οποίας, όπως και ευρύτερα είναι κατά βάση  «φυλακισμένο» σε ακινησία ενός Προεδρικού Διατάγματος που όμως στηρίζεται σε μη πραγματικά δεδομένα για την περιοχή.

 

Έτσι εκείνο που για μια ακόμη φορά ζητώ είναι να επανεξετασθούν αυτές οι αυστηρές δεσμεύσεις, να ανοίξει ο δρόμος οργανωμένου επενδυτικού κλίματος με σεβασμό βεβαίως στο περιβάλλον, και να αντιμετωπισθεί η Ηλεία ενιαία και συνδυαστικά για την ανάπτυξη παραθαλάσσια σε όλο το μήκος του Νομού μας.

 

Προσωπικά συμπλήρωσε ο κ. Κοροβέσης εξαντλώ κάθε προσπάθεια σε αυτήν την κατεύθυνση, έχω αναφερθεί πολλές φορές στις… παρενέργειες αυτού του Π.Δ. και θα είμαι πάντα μαζί με τους τοπικούς φορείς σε οποιαδήποτε κίνηση γίνεται για να ανατρέψουμε τη σημερινή εικόνα.

 

Οφείλουν όμως να το κατανοήσουν και οι συναρμόδιοι Υπουργοί που διατηρούν ένα καθεστώς το οποίο επέβαλλε η προηγούμενη κυβέρνηση, με συνέπεια τώρα που  υπάρχουν δυνατότητες και μας δίνονται οι ευκαιρίες ένα μεγάλο τμήμα του Νομού να στερείται του δικαιώματος μιας ανασυγκρότησης που επιδιώκουμε για τον τόπο και τους συμπατριώτες μας…

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα