24/09/202112:55

Προχωρά η μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Αρχαία Ολυμπία

Η εφαρμογή της Microsoft μάς ξεναγεί στην Αρχαία Ολυμπία

Στο πλαίσιό του πρότζεκτ η Microsost ενισχύει και δράσεις στον πολιτισμό με την υλοποίηση μίας ψηφιακής εφαρμογής που θα δίνει στους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου της Ολυμπίας και του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας τη δυνατότητα θέασης τρισδιάστατων παραστάσεων των μνημείων, όπως αυτά εκτιμάται, με βάση τα στοιχεία της επιστημονικής έρευνας, ότι υφίσταντο στην αρχαιότητα. «Θα αλλάξει τελείως ο τρόπος που βλέπουμε τον αρχαίο πολιτισμό και τα μνημεία μας» είχε τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, άνθρωποι από όλα τα σημεία της γης, με αυτή την εφαρμογή, θα μπορούν θα «επιστρέφουν» στο παρελθόν, και να περιηγηθούν στην Αρχαία Ολυμπία. Την ευθύνη της συλλογής των επιστημονικών δεδομένων που αφορούν στον αρχαιολογικό χώρο και στα εκθέματα του μουσείου εχει αναλαβει Ειδική Επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η πρώτη συζήτηση για την ανάδειξη της Αρχαία Ολυμπίας μέσω της εφαρμογής της Microsoft είχε γίνει στο Νταβός τον περασμένο Ιανουάριο στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα