24/09/202118:25

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Έγκριση χρηματοδότησης για όλα τα έργα του «ΤΡΙΤΣΗΣ» στο Δήμο Ζαχάρως- Συνάντηση μαζί με τον Δήμαρχο Ζαχάρως με τον Υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΠΕΤΣΑ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΧΑΡΩΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

 

Έγκριση χρηματοδότησης για όλα

τα έργα του «ΤΡΙΤΣΗΣ» στο Δήμο Ζαχάρως

 

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΗΛΕΙΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

Και νέα πίστωση για να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα

 

 

 

 

Όλα τα έργα που έχει προτείνει και ζητά να γίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΝΤ.ΤΡΙΤΣΗΣ» ο Δήμος Ζαχάρως αναμένεται να ενταχθούν, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τόσο στον βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλο όσο και στον Δήμαρχο Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλο.

Οι δύο τελευταίοι επισκέφτηκαν τον κυβερνητικό παράγοντα μετά την πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος υλοποίησε τη δέσμευση που είχε αναλάβει στην πρόσφατη συνάντησή του με τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής στη Ζαχάρω για τη δρομολόγηση σημαντικών έργων και παρεμβάσεων στην περιοχή.

Ο κ.Πέτσας άκουσε με προσοχή τα αιτήματα πραγματοποίησης των προτεινόμενων έργων με δεδομένο ότι αυτά έχει απόλυτη ανάγκη η πολύπαθη Ζαχάρω και όλη η «πληγωμένη» από πυρκαγιές  και πλημμύρες ζώνη της.

ΕΝΤΟΛΗ ΑΜΕΣΗΣ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Δύο μάλιστα από τα έργα αυτά θα έχουν άμεση προώθηση καθώς ο κ.Πέτσας κινεί γρήγορα τη διαδικασία χρηματοδότησής τους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα που περιλαμβάνονται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως και αφορά στην  βελτίωση των αγροτικών οδών ύψους 2.730.332 ευρώ καθώς και στην πράξη ωρίμανσης έργων με μελέτες ύψους 584.904 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση η οποία έχει στα χέρια του ο κ. Πέτσας περιλαμβάνει ακόμα: τις «δράσεις ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Ζαχάρως» με πόσο 819.030 ευρώ, την προμήθεια e-πλατφόρμας για την οικονομική ανάπτυξη και την προβολή της επιχειρηματικής τουριστικής δραστηριότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς με 372.000 ευρώ, τον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων με 62.505 ευρώ και ακόμα την δημιουργία «Νέου Μουσείου Ζαχάρως, ανάπτυξη νέων πράσινων εφαρμογών, με αυτονομία και διασύνδεση της κοινωνίας των πολιτών με το περιβάλλον, τον τουρισμό και τον πολιτισμό» ύψους 62.562 ευρώ.

ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΑ

ΑΠΟ ΤΟ «ΦΙΛΟΔΗΜΟ»

 

Στην ίδια πρόταση γίνεται αναφορά και για δύο ακόμα μεταφερόμενα έργα από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και πιο συγκεκριμένα για «την βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφική εκμετάλλευση στις κοινότητες του Δήμου» ύψους 1.297.507 ευρώ. Αναμένεται για τα δύο αυτά έργα να υπάρχει επίσης χρηματοδότηση.

ΝΕΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ

 

Στο μεταξύ, έντονο ήταν και το ενδιαφέρον του Υπουργού Εσωτερικών και για τα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς είναι γνωστό ότι στο Δήμο Ζαχάρως αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στον συγκεκριμένο τομέα. Έτσι, μετά την ενημέρωση από τον κ.Νικολακόπουλο και τον κ.Αλεξανδρόπουλο έδωσε εντολή για νέα πίστωση ύψους 300.000 ευρώ για να προχωρήσουν οι σχετικές εργασίες.

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα