01/10/202111:42

Στάθης Καννής: «Έργο 1.404.000,00€: Ο Αντωνακόπουλος και ο Χότζας»

Στάθης Καννής: «Έργο 1.404.000,00€: Ο Αντωνακόπουλος και ο Χότζας»

 

Μια μέρα ο Χότζας έκοβε ένα κλαδί από  ένα δέντρο στον κήπο του. Ενώ το πριόνιζε κάποιος περαστικός του είπε: «Με συγχωρείτε, αλλά αν συνεχίσετε να πριονίζετε το κλαδί που κάθεστε  θα πέσετε κάτω μαζί με αυτό.»   Ο Χότζας δεν είπε τίποτα. Σκέφτηκε: «Αυτός είναι ένας ανόητος δεν έχει δουλειά να κάνει, και πάει και λέει στους άλλους ανθρώπους τι να κάνουν και τι να μην κάνουν.» Ο άνθρωπος συνέχισε το δρόμο του. Φυσικά, μετά από λίγα λεπτά, το κλαδί έπεσε και ο Χότζας έπεσε με αυτό.

Mόνο με τον Χότζα μπορούμε να παρομοιάσουμε τον κ. Αντωνακόπουλο, που πανηγυρίζει για την τελευταία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έργο 1.404.000€, το οποίο προσπαθεί να «δωρίσει» σε αθηναϊκή εταιρεία της επιλογής του, χωρίς τη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού. Βεβαίως, κινδυνεύουμε να αδικήσουμε τον Χότζα, που ήταν τίμιος μέσα στην αφελή πονηρία του.

Γιατί μόνο ο συγκεκριμένος Δήμαρχος θα μπορούσε να βρει κάτι θετικό γι’ αυτόν σε μια απόφαση, που κάνει λόγο επτά (7!!!) φορές για πλάνη περί τα πράγματα, που προκλήθηκε στο Κλιμάκιο, που έκρινε αρχικά τη νομιμότητα του έργου.

Η πλάνη αυτή, όπως λέει η απόφαση, προήλθε με τον εξής τρόπο:

Α) κατά το χρόνο που περιήλθε ο φάκελος της διαδικασίας ανάθεσης στο Ελεγκτικό Συνέδριο είχε ήδη ακυρωθεί από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση διακήρυξης και

Β) κατά το χρόνο που συνήλθε το Κλιμάκιο του Ελεγκτικό Συνέδριου είχε επίσης ακυρωθεί η απόφαση με την οποία είχε ανατεθεί το έργο στην εταιρεία «ΔΟΜΟΤΕΚΑ».

Τα δύο αυτά γεγονότα δεν περιήλθαν σε γνώση του Κλιμακίου, αφού απεκρύβησαν από το Δήμαρχο Πύργου, με έγγραφο του οποίου διαβιβάστηκε ο σχετικός φάκελος ούτε εστάλη κάποιο νεότερο έγγραφο.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, λοιπόν, είπε ότι, ακόμα και αν πλανηθεί κάποιο Κλιμάκιό του, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπάρχει τρόπος ανάκλησης της κρίσης του, αφού, εν τέλει, αυτή δεν δεσμεύει τα αρμόδια δικαστήρια που θα κρίνουν την υπόθεση.

Δηλαδή, από την απόφαση προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο Δήμαρχος εξαπάτησε το Κλιμάκιο, αλλά δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την αναθεώρηση της απόφασης. Και τούτο γιατί ο νομοθέτης δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα υπάρξει Δήμαρχος που θα στείλει προς έλεγχο ακυρωμένη απόφαση. Ο κ. Αντωνακόπουλος είναι ο πρώτος και ο μόνος Δήμαρχος της χώρας που εξαπάτησε κατ’ αυτόν τον τρόπο το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Για τις παραπάνω πράξεις του Δημάρχου έχει ήδη κινηθεί ποινική διαδικασία για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας και ψευδούς βεβαίωσης, ενώ διερευνάται και η παραποίηση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου του Δήμου, αφού στον φερόμενο αριθμό πρωτοκόλλου του επίμαχου εγγράφου προς το Ελεγκτικό Συνέδριο υφίστατο στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο του Δήμου άλλο εισερχόμενο έγγραφο, το οποίο εξαφανίστηκε μία σχεδόν ώρα μετά από σχετική αίτησή μας με την οποία το ζητούσαμε.

Φυσικά, μετά την τελευταία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γίνεται πιο ξεκάθαρη η πορεία αυτής της ποινικής υπόθεσης, αφού πλέον υπάρχει και επίσημη παραδοχή της πλάνης που επέφεραν οι πράξεις του Δημάρχου, που ως άλλος Χότζας πριόνισε ο ίδιος το κλαδί του.

Την απόφαση για το συγκεκριμένο έργο θα τη λάβει τελικά το Διοικητικό Εφετείο Πατρών, μετά από παραπομπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έχει απορρίψει το αίτημα του Δήμου για την υπογραφή της σύμβασης του έργου.

Επειδή, όμως, έχει ήδη περάσει ενάμισης χρόνος από τότε που ο Δήμαρχος έπρεπε να είχε δρομολογήσει την εκτέλεση του έργου, τον καλούμε να σταματήσει να στερεί από τους συνδημότες μας έργο ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητά τους και να ξεκινήσει άμεσα τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ!!

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα