06/10/202113:47

Πύργος: Νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα ο οφθαλμίατρος Αλέξης Κόρδας – Πέντε οι τραυματίες- Θλίψη στην τοπική κοινωνία από τον ξαφνικό θάνατο του 68χρονου γιατρού (photos)

Απέραντη θλίψη στην τοπική κοινωνία του Πύργου και της Ηλείας γενικότερα σκόρπισε ο ξαφνικός και ακαριαίος θάνατος του 68χρονου γνωστού οφθαλμίατρου Αλέξη Κόρδα στο τροχαίο με σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στο ταξί που επέβαινε με αγροτικό φορτηγάκι που ανήκει στο Δήμο Πύργου σήμερα το πρωί στον Πύργο και συγκεκριμένα στην περιοχή στο Κατσικάρι.

Ο θάνατός του εκτιμάται πως ήταν ακαριαίος, ωστόσο έχει παραγγελθεί νεκροψία- νεκροτομή προκειμένου να εξακριβωθεί η ακριβής αιτία από την οποία προήλθε ο θάνατος του γνωστού γιατρού.

Το τροχαίο έγινε λίγα μέτρα από το σπίτι του γιατρού στο Κατσικάρι, όταν το ταξί στο οποίο επέβαινε και είχε καλέσει για να τον μεταφέρει στο ιατρείο του, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγάκι του Δήμου Πύργου.

Στο ίδιο τροχαίο τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πύργου, οι τέσσερις υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου που επέβαιναν στο φορτηγάκι, το οποίο στη συνέχεια έπεσε σε αποστραγγιστικό κανάλι.

Τραυματίας είναι και ο οδηγός του ταξί. Και οι πέντε τραυματίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Πύργου.

Ο Αλέξης Κόρδας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη του Πύργου και στην τοπική κοινωνία αλλά και σε όλη την Ηλεία καθώς ήταν ένας άνθρρωπος με χιούμορ και το χαμόγελο προς όλους ενώ εκτός από την ιατρική προσφορά του στην τοπική κοινωνία ήταν όλα τα χρόνια της ζωής του ένας άνθρωπος της προσφοράς και της συμμετοχής στα τοπικά ζητήματα και δρώμενα, έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών  Νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Ηλείας στον τομέα της τοπικής Αυτοδιοίκησης , Πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου6- Ολυμπίας και στο ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, αλλά και στον αθλητισμό και τον Πανηλειακό που διατέλεσε Πρόεδρος αλλά και μέλος σε διοικήσεις της μεγάλης και ιστορικής ομάδας του Πύργου και της Ηλείας.

Ο Αλέξης Κόρδας, καταγόταν από την Σκιλλουντία, σπούδασε ιατρική στην Ιταλία και απέκτησε την ειδικότητα του οφθαλμίατρου υπηρετώντας στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” στην Αθήνα, ενώ με τη σύζυγό του Αργυρώ Δριτσάκου, συνταξιούχο Εφέτη σήμερα, απέκτησαν δύο παιδιά τη Τζίνα, ψυχολόγο και τον Νίκο, φαρμακοποιό.

Διατηρούσε οφθαλμιατρεία σε Πύργο και Αμαλιάδα. Αδερφός του είναι ο δημοτικός σύμβουλος και καθηγητής Θοδωρής Κόρδας.

Από το iliaweb.gr θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα παιδιά του καθώς και στον αδερφό του, δημοτικό σύμβουλο Πύργου και καθηγητή Θοδωρή Κόρδα καθώς και στους λοιπούς συγγενείς του εκλιπόντος.

φωτο τροχαίου ertnews

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα