12/10/202108:57

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πύργου- Ολυμπίας: Με μεγάλη συμμετοχή η απεργία 11ης Οκτωβρίου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πύργου- Ολυμπίας: Με μεγάλη συμμετοχή η απεργία 11ης Οκτωβρίου

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μας στην απεργία της 11ης Οκτώβρη, η οποία ξεπέρασε το 70% πανελληνίως. Το μήνυμα του κλάδου μας παραμένει ζωντανό. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Αντέχουμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε όσα στηρίζουν το δημόσιο σχολείο.
Οι συγκεντρώσεις του Συλλόγου μας στην Κεντρική Πλατεία & το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου και η παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, συνοδεύτηκαν από την παρουσία των συναδέλφων μας, όχι μόνο μέλη του ΣΕΠΕ Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και των υπόλοιπων Συλλόγων Δασκάλων & Νηπιαγωγών του νομού Ηλείας, μεταδίδοντας το μήνυμα της ενότητας και της διεκδίκησης.

Στη συνάντηση που είχαμε με τον Διευθυντή Π.Ε. Ηλείας ενημερωθήκαμε πως:
– υπάρχουν λιγότερα κενά Δασκάλων και Νηπιαγωγών και περισσότερα υπόλοιπων ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν Τμήματα Ένταξης, ΖΕΠ και Ολοήμερα τμήματα
– δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται άμεσα η πρόσληψη εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης.
Ο Διευθυντής Π.Ε. Ηλείας αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο και δεν έδωσε καμία απάντηση στο ερώτημα που του θέσαμε αναφορικά με τις πληροφορίες για «εξορθολογισμό» τμημάτων και υποβιβασμούς δημοτικών σχολείων(!!!!).
Όσο αφορά στη μισθοδοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, αυτή θα καταβληθεί στις 27 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει τα αναδρομικά Αυγούστου, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και το α’ δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου.
Τέλος, διευκρινίστηκε ότι το μήνυμα που εστάλη στα σχολεία και αφορούσε στην κατάθεση Υπεύθυνων Δηλώσεων των απεργούντων εκπαιδευτικών, αποτελούσε υπενθύμιση για την αποστολή πίνακα συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στην απεργία της 11ης Οκτωβρίου, ο οποίος αποστέλλεται στη ΔΙ.Π.Ε. Ηλείας για ενημέρωση του Τμήματος Μισθοδοσίας.

Συνεχίζουμε δυναμικά. Κρατάμε ψηλά την αξιοπρέπειά μας.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας

Αντωνία Μπρη Μελπομένη Παπουτσή

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα