14/10/202117:00

Μιχάλης Κατρίνης: “Ασύμβατη η συγχώνευση των τμημάτων με τη σχολική κανονικότητα”

Μιχάλης Κατρίνης: “Ασύμβατη η συγχώνευση των τμημάτων με τη σχολική κανονικότητα”

 

Να σταματήσουν άμεσα οι σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων ζητούν με ερώτηση που συνυπέγραψε και ο βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να μη διαταραχτεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, τονίζοντας ότι μια τέτοια αλλαγή στην εκπαιδευτική διαδικασία θα έχει άμεση συνέπεια στην ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου.

Παράλληλα, ο κ. Κατρίνης και οι άλλοι βουλευτές επισημαίνουν και τους σημαντικούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια που συνεπάγονται αυτές αναδιαρθρώσεις στον χώρο της εκπαίδευσης καθώς η πανδημία είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Καθώς καταγράφονται χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης σε πολλές περιφερειακές ενότητες μεταξύ αυτών και στην Π.Ε. Ηλείας, η οποιαδήποτε αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα είναι απαγορευτική καθώς οι αίθουσες στα σχολεία είναι με συγκεκριμένα τ.μ. θέτοντας πολύ σοβαρά ζητήματα έκθεσης των μαθητών σε κίνδυνο.

Επιπρόσθετα, η συγχώνευση των τμημάτων διαφαίνεται ότι θα δημιουργήσει δυσκολίες και στους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες που χρειάζονται την απαραίτητη και κατάλληλη φροντίδα.
Την ώρα που η αγωνία χιλιάδων γονέων και εκπαιδευτικών εντείνεται, με την εν λόγω ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό, ζητείται η άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη, με κανόνες προστασίας λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα