18/10/202113:11

Αρχαία Ολυμπία: Συλλήψεις Θιβετιανών που διαδήλωναν κατά της Κίνας στον χώρο και κατά τη διάρκεια της Τελετής Αφής της Φλόγας

Tέσσερις Θιβετιανοί βρέθηκαν στις πύλες έξω από την είσοδο για τον χώρο όπου έγινε η Τελετή αφής της φλόγας.

Χθες στην Ακρόπολη Θιβετιανοί άπλωσαν πανό κατά της Κίνας, ζητώντας να ελευθερωθεί τόσο η περιοχή του Θιβέτ, όσο και το Χονγκ Κονγκ, αλλά και οι Οιουγούροι που κρατούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, με την Ελληνική Αστυνομία να συλλαμβάνει μάλιστα τρία άτομα.

Σήμερα, στην Αρχαία Ολυμπία άλλοι τέσσερις Θιβετιανοί βρέθηκαν στις πύλες έξω από την είσοδο για τον χώρο όπου έγινε η Τελετή αφής της φλόγας και συνελήφθησαν αν και, όπως τονίζουν οι ίδιοι στο διαδίκτυο, δεν επιχείρησαν να μπουν στον χώρο, ούτε διαμαρτυρήθηκαν ή διαδήλωσαν.

REUTERS

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ

Με μία λιτή ανακοίνωση, σχολίασε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το συμβάν με τους τρεις ακτιβιστές που εισήλθαν στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, κατά την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

«Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας αντιπροσωπεύει 3000 χρόνια Ελληνικής ιστορίας και δέσμευση για την Ειρήνη και τον Διάλογο. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σέβεται το ατομικό δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, αλλά είναι απογοητευτικό που αυτή η παραδοσιακή πολιτιστική εκδήλωση “χρησιμοποιήθηκε” από μεμονωμένα άτομα για άλλους σκοπούς» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΟΕ.

Νωρίτερα σήμερα τρεις ακτιβιστές, υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εισήλθαν στον χώρο του αρχαίου σταδίου και ναού όπου ανάβει παραδοσιακά η Ολυμπιακή Φλόγα και προσπάθησαν να ξεδιπλώσουν ένα πανό αμέσως μετά την Αφή, όμως απομακρύνθηκαν από τους άνδρες ασφαλείας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα