21/10/202112:31

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ερώτηση στη Βουλή για το πρόβλημα της μείωσης σχολικών τμημάτων

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑ ΝΕΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Ερώτηση για το πρόβλημα

της μείωσης σχολικών τμημάτων

 

ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

Την έντονη ανησυχία που επικρατεί σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, μετά τις συγχωνεύσεις που οδηγούν σε μειώσεις τμημάτων στα σχολεία, μετέφερε με ερώτησή του στη Βουλή για την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Υπενθύμισε δε την πανδημία που ακόμα δεν έχει υποχωρήσει και τον  κίνδυνο της μη τήρησης των αναγκαίων πρωτοκόλλων, ενώ θέτει ζήτημα νέων προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούνται από τα κενά στα σχολεία της χώρας.

Ειδικότερα στην ερώτησή του ο κ. Νικολακόπουλος τονίζει:

«Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ηλείας έγιναν μειώσεις σχολικών τμημάτων στο νομό. Συγκεκριμένα, σχολικά τμήματα σε 4ο Γυμνάσιο Πύργου και Γυμνάσιο Καράτουλα συγκροτήθηκαν με 27 μαθητές, ενώ σχολικά τμήματα σε 3ο Γυμνάσιο Πύργου, Γυμνάσιο Πελοπίου, Γυμνάσιο Λάλα, 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, Γυμνάσιο Βάρδας, Γυμνάσιο Ζαχάρως και 2ο ΕΠΑΛ Πύργου συγκροτήθηκαν με 25 μαθητές.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί έντονη ανησυχία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε σχέση με την εξάπλωση της πανδημίας αλλά και τη μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή σκοπός είναι η απρόσκοπτη εξέλιξη της εκπαιδευτικής διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία της χώρας, Κυρία Υπουργέ ερωτάσθε: Προτίθεστε να προχωρήσετε σε νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες της Ηλείας για την κάλυψη τόσο των υφισταμένων κενών στα σχολεία όσο και για την αποφυγή κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν από τον συνωστισμό των μαθητών;».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα