23/05/202419:20

13ο Νηπιαγωγείο Πύργου : Ταξίδι στην Παραμυθοχώρα

Οι μαθητές του 13ου Νηπιαγωγείου Πύργου στα πλαίσια υλοποίησης σχεδίου δράσεως που υλοποιούν φέτος με τίτλο: ‘‘Με μια βαλίτσα ταξιδεύω στη χώρα των παραμυθιών…!’’ και συνεχίζοντας τη συνεργασία τους με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, σειρά είχε μια υπέροχη ηχοϊστορία με τίτλο «Η Νεφέλη και τα σύννεφα» η οποία ζωντάνεψε στο Νηπιαγωγείο τους από τη μουσικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ζέτα Αδαμοπούλου.

«Οπλισμένη» με κρουστά μουσικά όργανα (κλάβες, γκουίρο, νταϊρές, μαράκες από αποξηραμένους καρπούς, μεταλλόφωνο) αφηγήθηκε το παραμύθι που έχει γράψει μαζί με την κ. Μαρία Μπίρμπα και παρέσυρε τους μικρούς μας μαθητές στην παραμυθοχώρα της φαντασίας και της φιλίας. Αμέσως μετά, τα παιδιά πειραματίστηκαν με τα μουσικά όργανα αυτοσχεδιάζοντας μικρές μελωδίες. Και αφού πλημμύρισε ο χώρος με ήχους, στη συνέχεια ζωγράφισαν εικόνες από το παραμύθι…

Η δράση έκλεισε με την αναπαράσταση του χαρούμενου χορού της Νεφέλης με τον ξεχωριστό της φίλο, το σκανταλιάρικο συννεφάκι. Το αποτέλεσμα… μοναδικό! Μία δράση που σίγουρα θα επαναλάβουμε!

Ευχαριστούμε τον δ/ντή του 2ου Δημοτικού σχολείου Πύργου κ. Γιώργο Φωτόπουλο που «αγκάλιασε» τη συνεργασία των δύο σχολείων και συνέβαλε σε αυτή την όμορφη εμπειρία…!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα