01/11/202118:06

Πάτρα-Πύργος: Το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία για να υλοποιηθεί ο αυτοκινητόδρομος- Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών εντάσσει ξανά το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα στην σύμβαση παραχώρησης

 

Το 2013 έγινε η τροποποίηση Συμβάσεων Παραχώρησης των 5 αυτοκινητοδρόμων, λόγω της οικονομικής κρίσης που είχε πλήξει την Ελλάδα.

Στη σύμβαση που αφορούσε στην κατασκευή του Αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα  προβλέφθηκε η αφαίρεση του τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα από την Παραχώρηση. Στη συνέχεια με Υπουργική Απόφαση δόθηκε η δυνατότητα στο Δημόσιο να δημοπρατήσει οποιοδήποτε από τα παραπάνω τμήματα ως Δημόσιο Έργο.

Το 2014 εκδόθηκε η σχετική Υ.Α. και το Υπουργείο Υποδομών προχώρησε στη δημοπράτηση του τμήματος Πάτρα – Πύργος ως ενιαίο έργο, διαγωνισμό που ακύρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις ήρθε στην κυβέρνηση για να το επαναδημοπρατήσει «σπάζοντας» το έργο σε 8 τμήματα.

Μετά τις συνεννοήσεις της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με δεδομένο ότι το έργο Πάτρα – Πύργος μπαίνει στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει πάλι στα πλαίσια της Σύμβασης Παραχώρησης, η ανωτέρω πρόβλεψη που είχε περιληφθεί στην Τροποποίηση του 2013 ανακαλείται μαζί με τη σχετική Υπουργική Απόφαση.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα