08/11/202114:15

Δήμος Πύργου: Βίντεο – κάλεσμα για την Απογραφή Πληθυσμού 2021 (BINTEO)

Στη θετική ανταπόκριση όλων των κατοίκων του Δήμου Πύργου κατά την προσεχή περίοδο διενέργειας της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού Κατοικιών 2021 προσβλέπει η Δημοτική Αρχή.

Η φετινή διαδικασία λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, έχει νέα μεθοδολογία για τη διενέργειά της.

Σκοπός της απογραφής είναι, μεταξύ άλλων, η καταμέτρηση των μόνιμων κατοίκων του Δήμου, καθώς και η καταμέτρηση του νόμιμου πληθυσμού, δηλαδή των δημοτών του Δήμου και της κάθε Δημοτικής Ενότητας.

Η απογραφή του πληθυσμού είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη συλλογή και αποτύπωση των στοιχείων για τα δημογραφικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του Δήμου, κι ακόμα είναι καθοριστικά για την ενίσχυση της “φωνής” του Δήμου στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, τόσο σε επίπεδο τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, όσο και σε επίπεδο δημόσιας πολιτικής. Τα στοιχεία της είναι απαραίτητα για τη χάραξη της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής του κράτους, ενώ βάσει του αποτελέσματος γίνεται η κατανομή τακτικών επιχορηγήσεων μέσα σε κάθε έτος από το Υπουργείο στους Δήμους, καθώς κι η κατανομή των βουλευτικών εδρών κάθε Νομού στις επιμέρους εκλογικές περιφέρειες για τις βουλευτικές εκλογές.

Γι’ αυτό και καλούνται όλοι οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Πύργου να συμμετάσχουν στη διαδικασία απογραφής, δηλώνοντας τον πραγματικό τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Απογραφή 2021

🔹Απογράφομαι στον Δήμο Πύργου !

🔹Στηρίζω τον τόπο μου!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα