15/11/202117:43

Ο Δήμος Ζαχάρως συμμετείχε με περίπτερο στην 36η έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη

Με στόχο την ανάδειξη του σπουδαίου τουριστικού προϊόντος της περιοχής και την τοποθέτηση του στον χάρτη των τουριστικών προορισμών συμμετείχε ο Δήμος Ζαχάρως στην 36η Philoxenia που διοργάνωσε η ΔΕΘ HELEXPO από τις 12 έως 14 Νοεμβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη.

Για πρώτη φορά, η παραλία του δήμου Ζαχάρως, η μεγαλύτερη παραλία της χώρας, «η πρωτεύουσα των Ιαματικών Λουτρών στη λίμνη Καϊάφα και οι μαγευτικές ημιορεινές και ορεινές περιοχές του Δήμου «ταξίδεψαν»… μέσα από την Philoxenia στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εντυπωσίασαν.

Το σταντ του δήμου επισκέφθηκαν ο υπουργός Πολιτισμού κ. Β. Κικίλιας, ο υφυπουργός Εσωτερικών – Μακεδονίας Θράκης Στ. Καλαφάτης, ο πρώην υπουργός – βουλευτής Θ. Καράογλου, η υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – βουλευτής Κ. Νοτοπούλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κ. Ζέρβας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ν. Κοροβέσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΔΕ κ. Τ. Παπαδόπουλος, ο κ. Ε. Βαρουξής και μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Ινδίας, Ιορδανίας και άλλων χωρών και ενημερώθηκαν από το δήμαρχο Ζαχάρως κ. Κ. Αλεξανδρόπουλο για την μοναδικότητα της περιοχής αλλά και για τα προβλήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις με πολιτικές που θα της δώσουν την τουριστική ανάπτυξη που της αξίζει προς όφελος του Δήμου και όλης της Ηλείας.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες της έκθεσης, έκαναν επαφές με εκπροσώπους του τουριστικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό και αξίζει να σημειωθεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξαν για την περιοχή και οι απλοί επισκέπτες της Έκθεσης.

Ο δήμαρχος συναντήθηκε και συνομίλησε και με τον επικεφαλής του μεγάλου ταξιδιωτικού «Ομίλου Ζορπίδη», οποίος είναι και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο οποίος είναι ένας από τους ισχυρούς παράγοντες που διαμορφώνουν τον οδικό χάρτη του οργανωμένου μαζικού τουρισμού.
Το ενδιαφέρον για την αύξηση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής ενδυναμώνεται από τη σύγχρονη τουριστική τάση, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για τουρισμό εμπειριών και αυθεντικότητας, (γευσιγνωσίας, αγροτουριστικές δράσεις, αθλητικές δράσεις κ.α.) η οποία ενισχύεται και από το πρόβλημα της υγειονομικής κρίσης, που βιώνει η ανθρωπότητα.

Εκ μέρους της ΔΕΘ HELEXPO ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κ. Ποζρικίδης, κατά την επίσκεψή του στο σταντ, του νεοεισελθέντος, στo μεγάλο εκθεσιακό brand της Philoxenia, δήμου Ζαχάρως εξέφρασε τη διάθεση της Έκθεσης για οποιαδήποτε στήριξη και βοήθεια.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα