15/11/202119:39

Π.Ε. Ηλείας: Έναρξη εργασιών καθαρισμού στο Φράγμα Αλφειού ποταμού- Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Β. Γιαννόπουλου  

Π.Ε. Ηλείας: Έναρξη εργασιών καθαρισμού στο Φράγμα Αλφειού ποταμού

 

 

   Στο Φράγμα του Αλφειού ποταμού μετέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου από σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης στη λεκάνη του φράγματος.

Πρόκειται για εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου «Εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Αλφειού», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες και περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε 25 επικίνδυνα σημεία κατά μήκος του ποταμού, με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση οικισμών, καλλιεργειών και υποδομών, στα όρια των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Ο κ. Γιαννόπουλος ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας για την εξέλιξη των εργασιών, σημειώνοντας ότι αυτές έρχονται την κατάλληλη χρονική στιγμή, μετά την ολοκλήρωση σημαντικών παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής θωράκισης σε σημεία μεγάλης επικινδυνότητας – όπως είναι ο Κάμπος της Παπαδούς, τα Καλυβάκια, η Μουριά, η Λιναριά κ.α. – και μετά τη λήξη της αρδευτικής περιόδου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης του εργολάβου με τα μηχανήματα, με το άνοιγμα των θυροφραγμάτων.

Επιπρόσθετα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, σημείωσε πως οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο αυτής της εργολαβίας είναι ιδιαιτέρως σημαντικές, καθώς έρχονται να επιλύσουν μια σειρά χρόνιων προβλημάτων στις παραποτάμιες περιοχές του Αλφειού. Τέλος δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει μια ακόμα σημαντική εξέλιξη, την ένταξη του έργου, για τις επείγουσες εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του Αλφειού ποταμού, με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ, στο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων Δήμων και Περιφερειών (ΣΑΕ 055) για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα