24/11/202114:22

Ο Δήμος Πύργου παρουσιάζει το βιβλίο της Μαργαρίτας Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Ο Δήμος Πύργου παρουσιάζει το βιβλίο της Μαργαρίτας Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

Ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Θεοδωράκη με τίτλο «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 19.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
Στο βιβλίο, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη γυρίζει το χρόνο πίσω και, ως μικρό κορίτσι τότε, χρονογραφεί και ιστοριογραφεί με τον δικό της, τρυφερά υποκειμενικό, κοριτσίστικο τρόπο την μεταπολεμική Ελλάδα, μέσα από μια ατομική διαδρομή που ταυτίζεται με τη ζωή ενός μύθου, του Μίκη Θεοδωράκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα κορίτσι μεγαλώνει ανέμελα στην προσφυγική συνοικία της Νέας Σμύρνης μαζί με την οικογένειά του και τους Μικρασιάτες παππούδες, με φόντο τις διηγήσεις από τη «χαμένη πατρίδα», αλλά και τα φρικτά βασανιστήρια της Μακρονήσου.
Με τον ερχομό της χούντας, βιώνει τις αιφνίδιες καθημερινές εφόδους του στρατού στο σπίτι, της φυλακής του πατέρα της, την εξορία. Εκεί, στη Ζάτουνα, σε ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, ο Μίκης και η Μυρτώ ζουν εξόριστοι, δέσμιοι, και το μικρό κορίτσι αλωνίζει τα Αρκαδικά βουνά, τρέχει ελεύθερο στις απότομες πλαγιές, μυείται στα μυστικά της μουσικής και χορεύει…χορεύει ασταμάτητα ρουφώντας τη ζωή! «My my my Delilah»..
Και παντού φρουροί και χωροφύλακες και μουσική.
Σήμερα, παλεύει με τους δαίμονές της… (σημειώσεις από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι ποιητές Διονύσης Καρατζάς και Βασίλης Κουμής. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Πρέκας.
Η συγγραφέας, θα υπογράψει το βιβλίο της για το κοινό.
***Διευκρινίζεται πως, λόγω των μέτρων για την προστασία από τον covid-19, η είσοδος στην εκδήλωση είναι δυνατή μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, επιδεικνύοντας το αντίστοιχο πιστοποιητικό, σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα