26/11/202107:00

Πύργος: Θλίψη για τον θάνατο της Σιμόνας Βιρτζίλι – Το τραγικό χτύπημα της μοίρας με τη δολοφονία του συζύγου της αλλά και η μάχη της με τον καρκίνο

Εφυγε απο τη ζωή χθες το βράδυ στο σπίτι της στον Πύργο η Γιατρός Σιμόνα Βιρτζίλι, μετά απο άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, κόρη της φαρμακοποιού Τριανταφυλλιάς Νικολοπούλου, σκορπώντας τη θλίψη στην τοπική κοινωνία αλλά και γενικότερα σε όλη τη χώρα καθώς η εκλιπούσα είχε γίνει και στο παρελθόν γνωστή στο Πανελλήνιο με τη στυγερή δολοφονία του άτυχου συζύγου της Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας και ενώ περίμενε τη Σιμόνα να κατέβει απο το σπίτι τους στην Αθήνα να πάνε να γεννήσει σε μαιευτήριο.

Η γιατρός Σιμόνα Βιρτζίλι έφυγε από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Ο Πύργος και η Ηλεία αποχαιρετούν τη γυναίκα που κλήθηκε να καλύψει στα παιδιά της, το κενό του πατέρα τους, Μανώλη Καντάρη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί άγρια στο κέντρο της Αθήνας κάτω από το σπίτι του.

Συγκλονίζει στο protothema.gr η μητέρα του αδικοχαμένου Μανώλη Καντάρη, η οποία αρνείται να πιστέψει πως δέκα χρόνια ακριβώς μετά την δολοφονία του παιδιού της, είναι αναγκασμένη να αποχωριστεί και τη νύφη της Σιμόνα Βιρτζίλι, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Όπως αναφέρει κανένας από την οικογένεια της δεν γνώριζε τον Γολγοθά που ανέβαινε όλο αυτό το διάστημα η νύφη της, καθώς η Σιμόνα είχε επιλέξει να την δώσει εντελώς μόνη της αυτή την σκληρή μάχη:

«Χάσαμε την Σιμόνα μας και είμαστε όλοι συντετριμμένοι δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έχει συμβεί. Να χαθεί το παλικάρι μας και τώρα εκείνη. Τι να πω δεν έχω λόγια. Κανένας μας δεν γνώριζε πως η Σιμόνα περνούσε τον δικό της Γολγοθά. Μίλησα με την αδελφή της και μου είπε πως δεν ήθελε να γνωρίζει κανένας πως ήταν άρρωστη. Αχ Σιμόνα να μην ξέρω πως ήσουν άρρωστη».

Με τρεμάμενη φωνή η μητέρα του Μανώλη Καντάρη το μόνο που εύχεται είναι εκεί ψηλά ο αγαπημένος της Μανώλης να βρεθεί και πάλι αγκαλιά με την Σιμόνα του :

«Είναι φοβερό, μου έρχονται όλες οι μνήμες από το χαμό του παιδιού μου ξανά και ξανά στο μυαλό μου. Τα παιδιά βρίσκονται στην οικογένεια της Σιμόνας στον Πύργο, εκεί θα γίνει και η κηδείας. Τι να πω στα εγγόνια μου, πόσο να κλάψω δεν ξέρω τα έχω χαμένα. Εύχομαι εκεί ψηλά που πάει η Σιμόνα να βρεθεί και πάλι με τον Μανώλη μου και να είναι αγκαλιά όπως ήταν πάντα οι δυο τους».

Η Σιμόνα παρά τα χτυπήματα που επεφύλαξε για εκείνη η μοίρα, ποτέ δε λύγησε. Στάθηκε με το κεφάλι ψηλά, πλάι στα παιδιά της, μάνα και πατέρας μαζί.

Ήταν 10 Μαΐου του 2011. Ο Μανώλης Καντάρης, σύζυγος της Σιμόνας, κατέβαινε από την πολυκατοικία που έμεναν, στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Φυλής στην Αθήνα κατευθυνόμενος προς το πάρκινγκ που είχε αφήσει το αυτοκίνητό του.

Ιδαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος, ετοιμαζόταν να συνοδεύσει τη Σιμόνα στο μαιευτήριο για να γεννήσει, κρατώντας την κάμερα με την οποία είχε σκοπό να απαθανατίσει το νεογέννητο παιδί τους. Τρεις Αφγανοί όμως είχαν άλλα σχέδια.

Τον δολοφόνησαν προκειμένου να του κλέψουν τη βιντεοκάμερα λίγα λεπτά πριν τον ερχομό του παιδιού του. Η υπόθεση «Καντάρη» συγκλονίζει το πανελλήνιο και μένει στην ιστορία.

Ο άτυχος Μανώλης Καντάρης

kantaris
Πίσω πλέον μένουν δύο παιδιά, πρώτη γυμνασίου και πέμπτη Δημοτικού, χωρίς γονείς, μετά το τραγικό παιχνίδι της μοίρας.
Kadaris-1-696x348-600x300

Η δημόσια εξομολόγησή της για όσα είχε βιώσει με την δολοφονία του συζύγου της:

Όσον αφορά στην δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, τελικά, το 2012 η δικαιοσύνη αποδόθηκε εν μέρει, καθώς δύο από τους τρεις δράστες καταδικάστηκαν. Ο τρίτος, στον οποίο επιχείρησαν να επιρρίψουν τη δολοφονία, δεν πιάστηκε ποτέ και εικάζεται ότι πρόλαβε να φύγει από την χώρα. Η ποινή τους ορίστηκε σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη. Τρία χρόνια αργότερα, εκδικάστηκε η έφεση που άσκησαν. Κατά την απολογία, επέμεναν για την αθωότητά τους, ενώ δεν έδειξαν ίχνος μεταμέλειας. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ανακοινώθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, οι δύο Αφγανοί καταδικάστηκαν ομόφωνα σε ποινή ισόβιας καθείρξεως, 23 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Από το iliweb.gr τα θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά και τους λοιπούς οικείους της εκλιπούσης.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα