06/12/202121:13

Επεισόδια με πετροπόλεμο μολότοφ, δακρυγόνα και χημικά στα Εξάρχεια μετά την πορεία μνήμης για τον Γρηγορόπουλο η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά

Επί ποδός η αστυνομία – Διαδηλωτές βάζουν φωτιές σε κάδους – Ολοκληρώθηκε η πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια- Άνοιξαν οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας

Επεισόδια εκτυλίσσονται στα Εξάρχεια με τους διαδηλωτές να βάζουν φωτιές σε κάδους και να πετούν πέτρες και δακρυγόνα κατά των αστυνομικών που απαντούν με χημικά. Ολοκληρώθηκε, νωρίτερα, ειρηνικά η πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Εξάρχεια 3
Eξαρχεια 2
Eξαρχεια 2
exarcheia0003
exarcheia0004
exarcheia0005
Eξαρχεια
exarcheia0001
exarcheia0002
fwties-se-kadous__1_
fwties-se-kadous__2_

Πριν από τις 20:30 αποκαταστάθηκε η κίνηση και οι δρόμοι γύρω από το κέντρο άνοιξαν.

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκε, λίγο μετά τις 18:00,  πλήθος κόσμου, 13 χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.

Με πανό  οι συγκεντρωμένοι απέτισαν  φόρο τιμής στον αποθανόντα, ενώ η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 19:00 με κατεύθυνση προς την Ομόνοια. Κατά τις 20:00 ολοκληρώθηκε η πορεία και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια.

Πορεία για Α. Γρηγορόπουλο (3)

Απροσπέλαστο ήταν το κέντρο της Αθήνας, με ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να έχουν τεθεί σε ισχύ. Κλειστές ήταν η Σταδίου, Πανεπιστημίου και όλοι οι κάθετοι δρόμοι γύρω από αυτές.

Πορεία για Α. Γρηγορόπουλο (2)

Η συμμετεχή στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο ήταν μεγάλη, καθώς συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα, από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την παρουσία της αστυνομίας να είναι ισχυρή.

poreia-grigoropoulos__1_
Πορεία για Γρηγορόπουλο (1)

Έκλεισε ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο, όπως και ο σταθμός στο Σύνταγμα, κατόπιν εντολής της Αστυνομίας.

DSC_7885-01

Περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί βρίσκονταν επί ποδός για τις πορείες στη μνήμη του Γρηγορόπουλου.

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, από τα πυρά του 37χρονου ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν το μεσημέρι με συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν, νωρίτερα, μαθητές, φοιτητές και διαδηλωτές από συλλογικότητες κρατώντας πανό όπου γράφει «Κουμής, Κανελλοπούλου, Σαμπάνης, Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει», ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν σχετίζονταν με εκπαιδευτικά ζητήματα αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα