12/12/202113:58

Ηλεία: Ξεπέρασε τα 140 χιλιοστά η βροχόπτωση χθες Σάββατο σε ορεινές περιοχές του Νομού

Σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στην Δυτική Ελλάδα. Στην Ηλεία, τα εντονότερα φαινόμενα εντοπίστηκαν στα ορεινά και βόρεια. Ειδικότερα, η ορεινή περιοχή του Ερύμανθου δέχθηκε ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχόπτωσης με τον μετεωρολογικό σταθμό στην Λαμπεία να καταγράφει περισσότερα από 140 χιλιοστά. Πάνω από 100 χιλιοστά σημειώθηκαν και στα ορεινά της νότιας Ηλείας με τον μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ανδρίτσαινα να καταγράφει, έως τις 22:00, 123 χιλιοστά.

Την ίδια ώρα, ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στα βόρεια του νομού, στο Σιμόπουλο και το Καπελέτο σημειώθηκαν 82 και 60 χιλιοστά αντίστοιχα. Στις υπόλοιπες περιοχές του νομού τα ύψη βροχής κυμάνθηκαν από 26 έως 40 χιλιοστά. Όπως ήταν αναμενόμενο παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία θα ενταθούν τις πρωινές ώρες της Κυριακής στα κατάντη των υδατορευμάτων.

Πολύ μεγάλο ύψος βροχής καταγράφηκε και στο νησί της Ζακύνθου με 92 χιλιοστά.

Από τις 21:00 ο καιρός παρουσιάζει πρόσκαιρη ύφεση, καθώς το ψυχρό μέτωπο κινείται ανατολικά οι άνεμοι θα στραφούν τις επόμενες ώρες σε δυτικούς και κατά την διάρκεια της Κυριακής σε δυτικούς βορειοδυτικούς με κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα, περαιτέρω εξασθένηση την Δευτέρα, ενώ την Τρίτη θα σταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει ουσιαστική βελτίωση ως προς τις βροχές, καθώς ως προς την θερμοκρασία περιμένουμε σημαντική μεταβολή με πτώση σε χειμερινά επίπεδα και τοπικά σχηματισμό παγετού στα ηπειρωτικά.

ileiakairos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα