17/12/202112:53

Βρέθηκε η “χρυσή τομή” για την τιμή της σταφίδας- – Στο 1,40 ευρώ η τιμή της Κορινθιακής Σταφίδας και απόσυρση αποθεμάτων

Βρέθηκε επιτέλους η “χρυσή τομή” για την τιμή της σταφίδας, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ μεταξύ του Υπουργού κ. Σπλήλιου Λιβανού και εκπροσώπων των σταφιδοπαραγωγών της χώρας, αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων που δραστηριοπουούνται στην αγορά και πώληση της Κορινθιακής σταφίδας.

Συγκεκριμένα , όπως συμφωνήθηκε απο τις δύο πλευρές η σταφίδα θα πωλείται από τον παραγωγό στο 1,40 ευρώ ενώ παράλληλα η συμφωνία περιλαμβάνει και την απόσυρση των αποθεμάτων τόσο της Παναιγιαλείου όσο και των άλλων συνεταιρισμών καθώς επίσης και πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που αναμένεται να ξεκινήσει τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου.

Ειδικότερα συμφωνήθηκε το Υπουργείο να καταβάλλει τη διαφορά της τιμής σε όσους έχουν πουλήσει έως σήμερα κάτω από 1,40 ευρώ το κιλό και από σήμερα να αρχίσει η Παναιγιάλειος να αγοράζει με αυτή την τιμή έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η παραγωγή θα δοθεί στην τιμή που συμφωνήθηκε απο όλες τις πλευρές.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα