17/12/202120:55

Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – ΕΣΕΕ: «Αναποτελεσματικός ο θεσμός»

Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Αυτό φάνηκε μετά τη διάρκεια της συνάντηση που είχαν την Παρασκευή (17/12) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με το νέο προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)  για να συζητήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις στην αγορά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας.

Από τις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, προκύπτει ότι οι ενδιάμεσες (φθινοπωρινές) εκπτώσεις οδεύουν προς την κατάργησή τους.

«Στη σημερινή μας συνάντηση πήραμε δύο σημαντικές αποφάσεις. Πρώτον, να ξεκινήσουμε σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ τον ορισμό της τουριστικής εμπορικής επιχείρησης έτσι ώστε να μπορούμε να εφαρμόζουμε και πιο συγκεκριμένες κλαδικές πολιτικές στον τομέα αυτόν και δεύτερον, να δώσουμε λύση στο ζήτημα των ενδιάμεσων εκπτώσεων τους επόμενους μήνες. Θα είμαστε σε στενή επαφή και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αφού συνεχάρη το νέο προεδρείο της ΕΣΕΕ, ευχαρίστησε εκ μέρους της πολιτείας όλο τον κόσμο του λιανικού εμπορίου για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας «μετά θρησκευτικής ευλαβείας». Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «είναι εντυπωσιακό ότι σε 100.000 ελέγχους είναι ζήτημα να βρίσκουμε 50 παραβάσεις, κάτι που σημαίνει ότι τα μέτρα τηρούνται και ότι το λιανικό εμπόριο είναι εδώ μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία»

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι «το λιανικό εμπόριο λειτούργησε υποδειγματικά σε όλες τις φάσεις της πανδημίας και με μια άψογη συνεργασία καταφέραμε και λύσαμε πολλά προβλήματα».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, ουσιαστικά προανήγγειλε το τέλος των ενδιάμεσων εκπτώσεων. «Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική καθώς συμφωνήσαμε στην ανάγκη προσδιορισμού της τουριστικής εμπορικής επιχείρησης, διαδικασία που αφορά αρκετά συναρμόδια υπουργεία, η οποία, εφόσον τελεσφορήσει, θα ωφελήσει τόσο το εμπόριο όσο και τον τουρισμό, και τις κοινές τους δράσεις. Επίσης έγινε κατανοητό από το υπουργείο ότι ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων είναι αναποτελεσματικός και προχωρά πλέον η κατάργησή του», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα