07/01/202213:19

Πύργος: Ο πρώην Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος αποχαιρετά τον Νίκο Κόκκαλη: «Καλό σου ταξίδι αντιδήμαρχέ μας, φίλε μας και σύντροφέ μας»

«Αποχαιρετάμε σήμερα τον Νίκο Κόκκαλη ,τον καλό άνθρωπο του δήμου, το φίλο μας ,τον συναγωνιστή μας, μα πρώτα απ’ όλα τον ευπατρίδη της δημόσιας ζωής. Γιατί καθώς ο χρόνος και οι αλλαγές αμβλύνουν τις παραταξιακές εντάσεις και αντιπαλότητες ,το αποτύπωμα που μένει στην ιστορία της πόλης είναι το ήθος και η εντιμότητα του ανθρώπου που πέρασε.». Με αυτό τον τρόπο αποχαιρετά τον πρώτο πρόεδρο της ΕΠΣ Ηλείας Νίκο Κόκκαλη, ο πρώην δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε μήνυμά του :« Ο Νίκος δεν υπήρξε μονάχα ένα σημαντικό διοικητικό στέλεχος του δήμου ,που πάλεψε σε χαλεπούς καιρούς , για τον εκσυγχρονισμό των διοικητικών δημοτικών υπηρεσιών. Διαμόρφωσε και πρόβαλλε ένα σπάνιο πρότυπο επιστήμονα υπαλλήλου στην υπηρεσία του πολίτη, απαλλαγμένο από αλαζονικές και αυταρχικές συμπεριφορές .Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λειτούργημά του , γιατί λειτούργημα θεωρούσε τη θέση του στο δήμο, και ταυτόχρονα πνεύμα ελεύθερο και αδέσμευτο.

Γνώριζε καλά πως κάθε υπάλληλος του δημόσιου τομέα , είναι φορέας άσκησης κρατικής εξουσίας και συνήθιζε να λέει πως η θετική ή η αρνητική χρήση της εξουσίας αυτής , μπορεί να κάνει καλλίτερη ή χειρότερη τη ζωή των πολιτών . Στη συμμετοχή του στη δημόσια ζωή, την κοινωνική , την πολιτική ,την αυτοδιοικητική και τη φίλαθλη , υπήρξε πάντα υποστηρικτής του ορθού λόγου και της λογικής , αποφασιστικός και δυναμικός εκεί που χρειαζόταν μα πάντα αναζητώντας τους δρόμους της συνεννόησης και της ενότητας της κοινωνίας. Εργατικός και δημιουργικός, σεμνός και ταπεινός , καλός και αγαθός , απλός και δοτικός, από τους απλούς εκείνους ανθρώπους που τα χαρακτηριστικά τους αποκτούν μιαν ιστορικότητα και τους αναδεικνύουν σε ραχοκοκαλιά της κοινωνίας.
Φίλε Νίκο ,αναπάψου εν ειρήνη. Σε δύσκολες εποχές επιτέλεσες το καθήκον σου με ήθος, εντιμότητα και ανιδιοτέλεια . Και στάθηκες πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Και σεις , οι αγαπημένοι του Γωγώ ,Μάκη, Παντελή από τη μεγάλη και δυσβάστακτη απώλεια, κρατήστε την περηφάνια και τα προνόμια που σας κληροδότησε μια ευτυχισμένη ζωή μαζί του.
Καλό σου ταξίδι αντιδήμαρχέ μας ,φίλε μας και σύντροφέ μας».

Ο Μάκης Παρασκευόπουλος αποχαιρετά τον Νίκο Κόκκαλη: «Καλό σου ταξίδι αντιδήμαρχέ μας, φίλε μας και σύντροφέ μας»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα