12/01/202216:22

Ηλεία- κορωνοιός: Αυξάνονται τα κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές- Σε 8 οι καταλήψεις σε σχολεία στο Νομό

Συνέχεια ανησυχίας για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς και χτες Τρίτη για δεύτερη ημέρα λειτουργείας των σχολείων για τον νέο χρόνο εντοπίστηκαν ακόμα 60 μαθητές και 5 εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό. Ετσι αυξάνονται τα κρούσματα και πλησιάζουν τα 500 μόνο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς γεγονός που αποδεικνύει πως η διασπορά είναι μεγάλη ανάμεσα στις σχολικές κοινότητες.

Άλλο ένα θέμα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία είναι και η προσέλευση των μαθητών καθώς πολλά παιδιά δεν πήγαν στις αίθουσες μετά τις γιορτές προφανώς λόγο φόβου μην κολλήσουν. Στα σχολεία των Δήμου Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας απουσίαζαν μαθητές σε ποσοστό 38% και από αυτούς το 7% ήταν οι θετικοί!

Αυξάνονται οι καταλήψεις

Οκτώ σχολεία στην Ηλεία βρίσκονται υπό κατάληψη από τη Δευτέρα και τα πέντε έκλεισαν χτες Τρίτη. Οι μαθητές είναι ανάστατοι με τη διαχείριση του υπουργείου και ο μόνος τρόπος αντίδρασης φαίνεται να είναι τα λουκέτα. Το 1ο και 2ο Λύκειο Αμαλιάδας, το Λύκειο Βάρδας, το Λύκειο Βαρθολομιού και το 1ο ΕΠΑΛ Πύργου είναι τα νεότερα σχολεία που κατελήφθησαν. Σε λουκέτο παραμένουν τα Λύκεια Λεχαινών και Γαστούνης και το Γυμνάσιο Ζαχάρως.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα