13/01/202218:09

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για την σύσκεψη με την Αν. Υπουργό Υγείας, Καθ. Μ. Γκάγκα – Ο Νομός Ηλείας αξίζει να διαθέτει υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για την σύσκεψη με την Αν. Υπουργό Υγείας, Καθ. Μ. Γκάγκα – Ο Νομός Ηλείας αξίζει να διαθέτει υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας

 

Μετά το πέρας της σύσκεψης των Βουλευτών Ν. Ηλείας, Ν.Δ., με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Καθηγήτρια Μίνα Γκάγκα, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, δήλωσε τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα προπαρασκευαστική σύσκεψη με την Αν. Υπουργό Υγείας, Καθηγήτρια Μίνα Γκάγκα, μετά και από αίτημά μου, με σκοπό να συμβάλουμε ουσιαστικά στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με την αναδιάταξη του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας, αλλά και να συζητήσουμε για το επί μακρόν αίτημα ενίσχυσης και στελέχωσης των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας μας με πρόσθετο ιατρικό προσωπικό μέσω πρόσθετων κινήτρων και την περαιτέρω υλικοτεχνική ενίσχυσή τους. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε η ευκαιρία, όχι μόνο να θέσουμε εκ νέου το αίτημα προτεραιότητας για την ενίσχυση των δομών υγείας του Νομού μας, αλλά και να καταθέσουμε προτάσεις, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συνδυαστική λειτουργία τους και η πλέον αποτελεσματική αναδιάταξη των υπηρεσιών των Νοσηλευτικών Μονάδων.  Ενόψει και της επίσκεψης της Αν. Υπ. Υγείας στο Νομό μας την άλλη Τετάρτη, έχω ήδη υποβάλει προτάσεις ενίσχυσης – με ειδικές κλινικές και άλλες δομές – των τριών νοσοκομείων του Νομού, όπως η ενίσχυση της λειτουργίας του Δικτύου Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών του Ν. Ηλείας, η ίδρυση Κέντρου Άνοιας, Alzheimer και άλλων ψυχικών και γηριατρικών υπηρεσιών, κέντρου ανακούφισης πόνου, παράρτημα του Ιδρύματος Τζένη Καρέζη, και ογκολογικής μονάδας κ.α.

Εκφράζω τη βεβαιότητα ότι με άμεση κυβερνητική πρωτοβουλία και τη συμβολή όλων των φορέων θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε κατάλληλα, ώστε στο μέλλον να διαθέτουμε και στον Νομό μας τις απαραίτητες υποδομές και το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό που θα παρέχει σε όλους ένα υψηλό επίπεδο υγείας».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα