15/01/202210:39

Κ. Καραμανλής για Πατρών – Πύργου: Μέχρι να κατασκευαστεί ο νέος αυτοκινητόδρομος, 30 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις οδικής ασφαλείας στον υπάρχοντα οδικό άξονα

Παράλληλα με την κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου της Πατρών- Πύργου που αναμένεται τα πρώτα εργοτάξια να εγκατασταθούν στις αρχές Φεβρουαρίου και να ξεκινήσουν τα έργα,  χθες ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής κατέθεσε τις παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας ύψους τριάντα εκατομμυρίων ευρώ που θα υλοποιηθούν στον υφιστάμενο οδικό άξονα της Πατρών- Πύργου.

Συγκεκριμένα, παράλληλα με την κατασκευή του νέου, σύγχρονου αυτοκινητόδρομου θα γίνει τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας, κατασκευή οδοφωτισμού σε 7 κόμβους, φωτεινή σηματοδότηση σε 18 κόμβους, διαγράμμιση σε όλο το μήκος της οδού, διαμόρφωση εισόδων – εξόδων, παρεμβάσεις για ασφαλείς προσπεράσεις, διευθέτηση ανεξέλεγκτων προσβάσεων, βελτίωση κατακόρυφης σήμανσης, αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, 5 νέες σηματοδοτούμενες διαβάσεις πεζών, ειδική διαμόρφωση στις εισόδους οικισμών και διαχωρισμός των κατευθύνσεων κυκλοφορίας.

Εικόνα

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα