16/01/202210:38

Νόβακ Τζόκοβιτς: Απορρίφθηκε η έφεσή του – Προς απέλαση από Αυστραλία

Τέλος στο σήριαλ με τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβίτς, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η έφεση του σέρβου τενίστα απορρίφθηκε και θα απελαθεί από την Αυστραλία. Σημειώνεται πως το δικαστήριο συνεδρίασε με σύνθεση τριών δικαστών, κατά συνέπεια, η απόφασή του είναι τελεσίδικη, και δεν μπορεί να κατατεθεί έφεση. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, ο σέρβος θρύλος του τένις δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open.

Το χρονικό του σήριαλ
Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε περί τις 6 ώρες και οι δύο πλευρές παρουσίασαν τις απόψεις τους στους δικαστές.Υπενθυμίζεται ότι το σίριαλ για την ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς και της απέλασής τους από τη χώρα ξεκίνησε από το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν δέχεται την ιατρική εξαίρεση που κατέθεσε ο Νόλε με δεδομένο ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα, η θέση του νούμερο ένα τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη επιβαρύνθηκε από το λάθος του στη φόρμα ταξιδιού που συμπλήρωσε («έκρυψε» το ταξίδι από το Βελιγράδι στη Μαρμπέγια), αλλά και από την παραδοχή του ότι έσπασε την καραντίνα όταν βρέθηκε θετικός τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η απέλαση του Τζόκοβιτς αλλάζει και τον αντίπαλο του Κετσμάνοβιτς στον πρώτο γύρο του Australian Open. Ο Σέρβος βγαίνει εκτός του ταμπλό (αφού το όνομα του είχε μπει στην κλήρωση που έγινε) και τη θέση του θα πάρει αθλητής (lucky loser) ο οποίος ηττήθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο.

Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα