20/01/202213:13

Δυτ. Ελλάδα: Ο Δήμος Ερυμάνθου για τη φωτιά στο λεωφορείο που είχε αναλάβει τη μεταφορά μαθητών: «Δυσάρεστο περιστατικό κι ελπίζουμε μεμονωμένο» (photos)

Mε αφορμή το περιστατικό πρόκλησης πυρκαγιάς τα ξημερώματα της Πέμπτης σε λεωφορείο που είχε αναλάβει τη μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία τους, ο Δήμος Ερυμάνθου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πρόκειται για ένα δυσάρεστο περιστατικό κι ελπίζουμε μεμονωμένο. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο λεωφορείο το οποίο έχει αναλάβει μέρος του μεταφορικού έργου στον Δήμο μας θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε τραγωδία, αν είχαν επιβιβαστεί οι μαθητές. Ευτυχώς το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες πριν παραλάβει τα παιδιά.

Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο στην Αχαΐα – Καταστράφηκε ολοσχερώς

Ωστόσο, το γεγονός καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη εντατικού τεχνικού ελέγχου των λεωφορείων που μεταφέρουν καθημερινά τους μαθητές στα σχολεία τους κι όχι μόνο. Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι πως προέχει η ασφάλεια των παιδιών μας και σε αυτό είμαστε αμείλικτοι. Γι’ αυτό εκτός από τη διεύρυνση των αιτίων πρόκλησης της πυρκαγιάς από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, διασφαλίζοντας ότι το περιστατικό αυτό θα είναι και το τελευταίο. Την ίδια ώρα, καταδεικνύεται η εξίσου επιτακτική ανάγκη άμεσης κατασκευής της παράκαμψης του Φράγματος Πείρου- Παραπείρου, καθώς ο δρόμος στον οποίο σημειώθηκε το περιστατικό είναι ο μοναδικός που συνδέει τη Δ.Ε. Τριταίας με την υπόλοιπη περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού των συνδημοτών μας. Είναι ευτύχημα ότι το ατύχημα σημειώθηκε νωρίς τα ξημερώματα, σε ώρα που δεν υπάρχει ακόμη κίνηση, διαφορετικά, θα υπήρχαν κι άλλες επιπτώσεις».

Δήμος Ερυμάνθου για τη φωτιά στο λεωφορείο: «Δυσάρεστο περιστατικό κι ελπίζουμε μεμονωμένο»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα