07/02/202213:06

Ηλεία: Αγροτικό μπλόκο στην Ε.Ο Πατρών – Πύργου από αγροτοκτηνοτρόφους στον κόμβο Μαραθιάς (Photos- ΒΙΝΤΕΟ)

Συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου για δεκαπέντε λεπτά έκαναν οι αγρότες της Ηλείας που έχουν συγκεντρωθεί σε μπλόκο στον κόμβο της Μαραθιάς.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις και στην Ηλεία άρχισαν και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού δηλώνουν με αποφασιστικότητα ότι θα συνεχίσουν δυναμικά ώστε να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση για την επίλυση των μεγάλων αγροτικών ζητημάτων.

Στις 12.50 άνοιξε και πάλι η εθνική οδός Πατρών-Πύργου.

Θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους

Παρά την αστυνομία που βρίσκεται στο χώρο, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, έστησαν το μπλόκο τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν, παραμένοντας στο χώρο για όσο διάστημα χρειαστεί.

Στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με την πραγματοποίηση μπλόκων στους δρόμους, ανταποκρίθηκαν αγροτοκτηνοτρόφοι από όλο το νομό, που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα.

Στη Μαραθιά καταφθάνουν τρακτέρ και οχήματα απ’ τα γύρω χωριά και όπως τονίζουν οι αγρότες, τίποτα δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ανάμεσα σε άλλα απαιτούν μέτρα στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας, φθηνό ρεύμα, πετρέλαιο, κατώτερες εγγυημένες τιμές που να αφήνουν εισόδημα επιβίωσης για τα προϊόντα τους και ταυτόχρονα να μπορούν να καταναλωθούν από τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.

βίντεο και φωτο απο 902.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα