09/02/202220:01

Ηλεία: Αποκλεισμός της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου στο ύψος των Λεχαινών απο αγροκτηνοτρόφους και την ΟΑΣΗ (photos- ΒΙΝΤΕΟ)

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου στο ύψος των Λεχαινών προχώρησαν οι αγρότες της Ηλείας, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Ηλείας (ΟΑΣΗ).

Με τους αγρότες που ήταν συγκεντρωμένοι στα Λεχαινά, ενώθηκαν και οι αγρότες από το μπλόκο της Μαραθιάς, που έφτασαν στο σημείο με αυτοκινητοπομπή.

Ανάμεσα στα προβλήματα που αναδείχθηκαν ήταν η μη καταβολή αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ για τις τελευταίες πλημμύρες του φθινοπώρου, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σχεδόν σε όλες τις καλλιέργειες της βόρειας Ηλείας.

Την Παρασκευή 11 Φλεβάρη στις 11 π.μ. θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στον κόμβο Αγίου Γεωργίου στον Πύργο.

«Στα μπλόκα του αγώνα κρίνεται η επιβίωσή μας», τονίζει σε ανακοίνωση – κάλεσμά της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, που από τη Δευτέρα, μαζί με συλλόγους του νομού και αγρότες, έστησε μπλόκο με τρακτέρ και οχήματα στη Μαραθιά, στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, συντονίζοντας τον αγώνα της με τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους σε όλη τη χώρα.

Στην κινητοποίηση κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ανδρέα Νίκα προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο πριν λίγους μήνες.

902.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα