10/02/202220:16

Αντιικά φάρμακα κορωνοϊού: Έκκληση Γκάγκα για το χρόνο των αιτήσεων

Να γίνονται οι αιτήσεις την πρώτη ή την δεύτερη μέρα ζήτησε η Μίνα Γκάγκα σχετικά με τα αντιικά φάρμακα για τον κορωνοϊό προκειμένου αυτά να έχουν αποτέλεσμα. Πόσες αιτήσεις έγιναν την πρώτη εβδομάδα.

Στοιχεία για τα αντιικά φάρμακα κατά του κορωνοϊού ,μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας στη χώρα μας, έδωσε σήμερα κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, αναναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα.

Συνολικά έχουν γίνει 1.436 αιτήσεις από τις οποίες μόλις οι 19 έχουν απορριφθεί. Μόνο το τελευταίο τετραήμερο έχουν γίνει 757 αιτήσεις οι οποίες κατ’ αρχήν έχουν εγκριθεί. Από αυτές σύμφωνα με την κ. Γκάγκα 42 ακυρώθηκαν από τους ασθενείς και 477 έχουν ήδη παραδοθεί ενώ οι υπόλοιπες 238 είναι υπό παράδοση.

Ενημέρωση για την πανδημία – Έχουν γίνει 1.436 αιτήσεις για τα αντιικά φάρμακα @eody_gr

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι γιατροί να κάνουν τις αιτήσεις νωρίς έως την τρίτη μέρα ώστε τα φάρμακα να φτάνουν έως την πέμπτη μέρα που είναι και η πιο κρίσιμη για το περιθώριο δράσης τους» είπε σημειώνοντας ότι «μετά την πέμπτη μέρα είναι αργά για τα φάρμακα αυτά. Θα προτιμούσα με γίνονται οι αιτήσεις την πρώτη ή την δεύτερη μέρα, την τρίτη το αργότερο».

iEidiseis.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα