10/02/202222:42

Πούτιν-Μακρόν: Το παρασκήνιο με το μακρύ τραπέζι αποκαλύπτει το Reuters

Η εικόνα με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, να συνομιλεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε ένα τραπέζι που παρέπεμπε σε «γήπεδο» έκανε εντύπωση και σχολιάστηκε περισσότερο και από τη συνάντηση των δύο ηγετών. Ούτε λίγο ούτε πολύ, τέσσερα μέτρα χώριζαν τους δύο ηγέτες κατά τη συνάντησή τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters ο λόγος για τον οποίο έγινε ήταν υγειονομικός και έχει σχέση με τον κορονοϊό. Όπως αναφέρει, ο Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε να κάνει ένα ρωσικό τεστ κορονοϊού πριν από τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, με αποτέλεσμα ο Πούτιν να τον βάλει σε απόσταση.

Το Γαλλικό και το Ρωσικό PCR τεστ
Το Reuters επικαλείται δύο πηγές από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου -που γνωρίζουν το υγειονομικό πρωτόκολλο του επικεφαλής του γαλλικού κράτους- σύμφωνα με τις οποίες δόθηκε στον Μακρόν δύο επιλογές:

είτε να αποδεχθεί ένα τεστ PCR στο οποίο θα τον υπέβαλαν οι ρωσικές αρχές και θα του επιτρεπόταν να κάτσει κοντά στον Πούτιν
είτε να τηρήσει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.
«Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αυτό σήμανε όχι χειραψίες και το να κάτσει σε ένα μακρύ τραπέζι. Όμως, δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε το ενδεχόμενο να αποκτήσουν πρόσβαση στο DNA του προέδρου» είπε στο Reuters μία από τις πηγές, αναφερόμενη στις ανησυχίες ασφαλείας, εάν ο Γάλλος πρόεδρος υποβαλλόταν σε τεστ από Ρώσους γιατρούς. Εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου δεν έχει απαντήσει προς το παρόν σε ένα μήνυμα του Reuters για να σχολιάσει.

Η δεύτερη πηγή στο περιβάλλον του Γάλλου ηγέτη επιβεβαίωσε ότι ο Μακρόν αρνήθηκε να κάνει ένα ρωσικό PCR τεστ. Η πηγή ανέφερε ότι αντ’ αυτού ο Εμανουέλ Μακρόν υποβλήθηκε σε ένα γαλλικό PCR τεστ πριν από την αναχώρησή του και ένα τεστ αντιγόνου έγινε από τον ίδιο τον γιατρό του μόλις έφθασε στη Ρωσία.

«Οι Ρώσοι μας είπαν ότι ο Πούτιν πρέπει να παραμείνει σε μια αυστηρή υγειονομική φούσκα», σημείωσε η δεύτερη πηγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, τρεις ημέρες μετά τη συνάντηση Μακρόν-Πούτιν, ο Ρώσος ηγέτης υποδέχθηκε τον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ. Οι δύο άνδρες αντήλλαξαν χειραψίες και έκατσαν ο ένας κοντά στον άλλο σε ένα μικρό τραπεζάκι.

Ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα