11/02/202211:23

Επιτάλιο: Ισόβια για τη στυγνή δολοφονία βενζινοπώλη το 2011

Σε ισόβια συν οκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, ο κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ δολοφονία του βενζινοπώλη Θανάση Ευθυμίου, που είχε γίνει συμβεί στις 30 Οκτωβρίου του 2011 στο Επιτάλιο Ηλείας.

Πάτρα: Ισόβια για τη στυγνή δολοφονία βενζινοπώλη

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία για τον ειδεχθή τρόπο με τον οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του 67χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων. Δύο δράστες, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, είχαν μπει εκείνο το μεσημέρι στον χώρο του πρατηρίου φορώντας κράνη.

Ο άτυχος βενζινοπώλης βγήκε από το γραφείο του, πιστεύοντας ότι θα εξυπηρετούσε πελάτες, αλλά, ξαφνικά είδε τον έναν ληστή να κατεβαίνει από το μηχανάκι και να στρέφει ένα πιστόλι εναντίον του, ζητώντας τις εισπράξεις της ημέρας.

Ακολούθησε συμπλοκή και τότε ο ληστής με το πιστόλι, χτύπησε τον 67χρονο στο πρόσωπο και αφού τον έριξε κάτω, τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής μια φορά στην κοιλιακή χώρα, προκαλώντας τον θάνατό του.

Μια εβδομάδα αργότερα, η Αστυνομία εντόπισε επιμελώς κρυμμένη σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σημείο της δολοφονίας, μια μηχανή που είχε κλαπεί από την Πάτρα, μαζί με ένα κράνος, μια μπλούζα και ένα δοχείο με βενζίνη.

Η μηχανή και το κράνος, αναγνωρίστηκαν από δύο αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του βενζινοπώλη, ως μέσα που είχαν χρησιμοποιηθεί στην αιματηρή ληστεία. Επιπλέον, στην μπλούζα και στο κράνος βρέθηκε DNA του κατηγορούμενου, το οποίο οδήγησε στην ταυτοποίησή του, και στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, 16 μήνες μετά το φονικό και ενώ αυτός βρισκόταν προφυλακισμένος στις φυλακές του Αγ. Στεφάνου, για εμπλοκή του σε άλλη υπόθεση με ληστείες σε βενζινάδικα στην Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και τη Φωκίδα.

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τα στοιχεία αυτά όμως, αμφισβητούνται. Ο συνήγορος του κατηγορουμένου, δικηγόρος Πατρών Γιάννης Αποστολόπουλος, τόνισε στο δικαστήριο ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει παρουσία του εντολέα του στον τόπο του εγκλήματος. Κατά την άποψή του, η ενοχοποίησή του, βασίστηκε σε μια παλιά σύλληψή του, σε αντικρουόμενες καταθέσεις αμφιβόλου εγκυρότητας και σε υπερβάσεις της λογικής.

Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι ο κατηγορούμενος, συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι είναι αυτός που πυροβόλησε το θύμα, τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος.

ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και δήλωσε αθώος. «Δεν είμαι εγώ αυτός που σκότωσε τον πατέρα σας» είπε στους δύο γιούς του θύματος, που παραβρέθηκαν στη δίκη. «Ορκίζομαι στα παιδιά μου, δεν έχω κάνει εγώ αυτό το έγκλημα. Δεν έχω πάει ποτέ σε αυτή την περιοχή» είπε στο δικαστήριο.

Η εισαγγελέας ωστόσο, δήλωσε πεπεισμένη για τις πράξεις κατηγορούμενου. Οι διαφορές στις καταθέσεις των δύο μαρτύρων, είναι ελάχιστες και μη ουσιώδεις, είπε. Δικαιολογούνται δε, από την κατάσταση πανικού στην οποία βρέθηκαν, βλέποντας μια ανθρωποκτονία.

Χαρακτήρισε απάνθρωπο και λίαν ειδεχθή τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε ο κατηγορούμενος, ο οποίος ασχολείτο συστηματικά με ληστείες και πρότεινε την ενοχή του.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν συντριπτική, καθώς έκρινε τον κατηγορούμενο και πάλι ένοχο με 6-1 ψήφους, και επιβάλλοντάς του την ποινή των ισοβίων δεσμών και οκτώ χρόνων κάθειρξης.
Η συνέχεια, θα δοθεί στον Αρειο Πάγο, όπου αναμένεται να κατατεθεί αίτηση αναίρεσης.

pelop.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα