12/02/202219:34

Γηροκομείο στα Χανιά: Ένταση έξω από τα Δικαστήρια, αποδοκίμασαν την ιδιοκτήτρια- Για σκευωρία μιλά ο δικηγόρος της

Το ξέσπασμα μίας πρώην εργαζόμενης – «Μιλούσα στη διεύθυνση και μου έλεγαν είσαι πολύ ευαίσθητη, οι συνάδελφοι μου έλεγαν βούλωστο, θα απολυθούμε» – «Όλα είναι προϊόν σκευωρίας» δηλώνει ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας – Απορρίπτει την κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης

Σε εξέλιξη από τις 7.00 το πρωί βρίσκεται η διαδικασία απολογίας -ενώπιον του ανακριτή Χανίων- των κατηγορουμένων για την υπόθεση της δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Ενώπιον του ανακριτή εχουν απολογηθεί η ιδιοκτήτρια της δομής, ο γιατρός ψυχολόγος, η κόρη της συνιδιοκτήτριας και η κόρη της ιδιοκτήτριας της δομής, ενώ θα ακολουθήσουν οι απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων που ειναι ο παθολόγος γενικός γιατρός της δομής και τρεις νοσηλευτές.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Χανίων εξακολουθούν να βρίσκονται συγγενικά πρόσωπα ηλικιωμένων που είχαν φιλοξενηθεί στη δομή κάποιοι εκ των οποίων αποδοκίμαζαν τους κατηγορουμένους κατά την προσέλευσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost απολογήθηκαν ήδη στον Ανακριτή η 69χρονη μητέρα και η 43χρονη κόρη που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες του γηροκομείου επί περίπου 3,5 ώρες. Μάλιστα η 69χρονη αποχώρησε αμέσως μετά το τέλος της απολογίας της. Επίσης ολοκληρώθηκε η απολογία ενός από τους νοσηλευτές του ιδρύματος.
xania_girokomeio_anakritis5

Την ίδια στιγμή έξω από το χώρο των Δικαστηρίων επικράτησε μικρής κλίμακας ένταση μεταξύ του συγκεντρωμένου πλήθους. Κι αυτό διότι στο προαύλιο βρίσκονται τόσο υποστηρικτές των κατηγορουμένων όσο και υποστηρικτές των καταγγελόντων.

Το άγχος, η αγωνία, ένταση όλων βρίσκεται στο «κόκκινο» αυτή τη στιγμή που και οι μεν και οι δε περιμένουν δικαίωση από την Δικαιοσύνη. Κατά την αποχώρηση της ιδιοκτήτριας οι συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν σε κραυγές αποδοκιμασίας ενώ οι υποστηρικτές του γηροκομείου φώναζαν «αθώοι, αθώοι».
xania_girokomeio_anakritis2-750x375

Η πολύκροτη υπόθεση του γηροκομείου φαίνεται να έχει προκαλέσει θυμό και αγανάκτηση στους συγγενείς και των δύο πλευρών, όμως οι δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο αποτρέπουν την εξάπλωση της έντασης.

Το ξέσπασμα μίας πρώην εργαζόμενης

Μία πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου ξέσπασε στη θέα των ιδιοκτητών (μητέρας και κόρης) του γηρκομείου.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία έχει καταθέσει στις αρχές για τα όσα είδε τον καιρό που δούλευε στο γηροκομείο, άρχισε να φωνάζει κατά των συλληφθέντων λέγοντας πως όταν τελειώσει όλο αυτό θα ανοίξει το στόμα της γιατί έχει να πει πολλά.

Παράλληλα, στράφηκε και κατά των συναδέλφων της λέγοντάς τους προδότες.

«Όλα είναι προϊόν σκευωρίας»

Για σκευωρία κάνουν λόγο οι συλληφθέντες και ειδικά η μητέρα και η κόρη στους οποίους ανήκει το γηροκομείο.

Σήμερα κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του ανακριτή ως προς τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας σε 29 περιπτώσεις ηλικιωμένων καθώς και για 8 απόπειρες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, κατατέθηκαν στοιχεία (οπτικοακουστικό υλικό αλλά και έγγραφα) τα οποία είναι ικανά – όπως αναφέρει ο δικηγόρος τους Νίκος Ρουσόπουλος – να ανατρέψουν πολλά στοιχεία του κατηγορητηρίου.

«Προσκομίστηκαν ικανά στοιχεία από την πλευρά της υπερασπίσεως για να ανατρέψουν πάρα πολλά στοιχεία του κατηγορητηρίου. Βρέθηκαν επίσης και τονίστηκαν αντιφάσεις και αοριστίες και ανεπάρκειες του κατηγορητηρίου σε πολλές περιπτώσεις που άλλα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας και άλλα από τα ιατρικά περιστατικά», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος ενώ παράλληλα επεσήμανε πως και οι δύο γυναίκες ανέφεραν ενώπιον του ανακριτή πως «όλα αυτά είναι ένα προϊόν σκευωρίας. Μάλιστα, προσκομίστηκαν και συγκεκριμένες ένορκες καταθέσεις που αναφέρουμε ποια άτομα πλησίαζαν συγκεκριμένους ανθρώπους προκειμένου να καταθέσουν κατά της μονάδας καθώς και δύο δικηγόρους Χανίων με οικονομικά ανταλλάγματα».

ROYSOPOYLOS-GHROKOMEIO-DIKASTHRIA

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, ως προς το θέμα της κακοποίησης των ηλικιωμένων προσκομίστηκαν στοιχεία και καταθέσεις άλλων συγγενών που αναφέρουν τα αντίθετα: «Υπάρχει ένας αδερφός που καταγγέλλει ότι ο άνθρωπός του βασανιζόταν ενώ η αδερφή του – που επισκεπτόταν συνέχεια τη Μονάδα – αναφέρει πως όλα ήταν καλά και μάλιστα ο αδερφός της δεν επισκεπτόταν τον άνθρωπό τους. Όλα αυτά βέβαια θα αξιολογηθούν από την ελληνική δικαιοσύνη».

Τέλος, από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες του Γηροκομείου κατέθεσαν αίτημα ακύρωσης όλης της ποινικής διαδικασίας ενώ σχολιάζοντας την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε πως «εγκληματική οργάνωση που συστάθηκε από τρεις ανθρώπους χωρίς συγκεκριμένο και οργανωμένο σχέδιο δεν στέκει πουθενά. Όταν συστήνουμε μία οργάνωση το κάνουμε για μία συγκεκριμένη δραστηριότητα και όχι για κάτι χωρίς σχέδιο».

Πηγή: Cretapost.gr-protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα