18/02/202220:28

Κάτω Αχαΐα: Κινητοποίηση για την καρμανιόλα της Πατρών Πύργου (photos)

Μετά και το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στην 17χρονη Ελένη Βεσκούκη ενεργοί πολίτες της Δυτικής Αχαΐας και εκπρόσωποι φορέων προχώρησαν σε συμβολική διαμαρτυρία στην Πατρών- Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας διατρανώνοντας «όχι άλλες χαμένες ζωές στους δρόμους».

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των Νέων Ενεργών Πολιτών Ανδρέας Ζαγαρέλος, Λάμπρος Λιάκος και Γεώργιος Πολυζώης μετά από πρωτοβουλία τους και σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Αχαΐας Ευάγγελο Τησαρχόντο, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πετροχωρίου Ανδρέα Ζαμπέτα, το Δ.Σ του εμπορικού συλλόγου Κάτω Αχαΐας και των Δ.Σ των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Κάτω Αχαΐας, πήραν την απόφαση και προχώρησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία σήμερα, στις 10:00 το πρωί στα φανάρια του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, στο σημείο “Πεύκα”.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν «καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, αλλά και τους απλούς πολίτες να συμμετάσχουμε όλοι μαζικά στην ειρηνική αυτή διαμαρτυρία, η οποία ως στόχο έχει την επίτευξη λύσης για το φλέγον ζήτημα της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου.

Τονίζουμε ότι δεν είναι σκοπός μας να κλείσουμε τον δρόμο. Διαδηλώνουμε και διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά, διεκδικώντας το αυτονόητο, την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής. Οχι άλλες χαμένες ζωές στους δρόμους. Θέλουμε ανοιχτούς και ασφαλείς δρόμους!».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 

Δήλωση του Δημάρχου Δυτ. Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά

«Θρηνούμε κατά μέσο όρο 12 νεκρούς το χρόνο από τροχαία δυστυχήματα στην Πατρών-Πύργου» υπογραμμίζει σε σημερινή (18/2) δήλωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Σπύρος Μυλωνάς.

Η πλήρης δήλωση του Σπύρου Μυλωνά έχει ως εξής:

«Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε ένα εφιάλτη. Θρηνούμε κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, 12 νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα στην Πατρών-Πύργου. Είναι βαρύς ο φόρος του αίματος και δεν το αντέχουμε άλλο. Γι’ αυτό και υψώνουμε πιο ισχυρή παρά ποτέ τη φωνή διαμαρτυρίας.

Η λύση είναι γνωστή. Η κατασκευή σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου. Οφείλω να επισημάνω ότι σε αυτό το ζήτημα οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες. Δεν είναι της παρούσας στιγμής η αναζήτηση ευθυνών γι’ αυτές τις καθυστερήσεις που τις έχουμε πληρώσει με ανθρώπινες ζωές.

Περιμένουμε την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Διατηρούμε μια σειρά προτάσεων που θα τον καταστήσουν λειτουργικό και χρήσιμο για το Δήμο και τους δημότες μας μας. Έχουμε μπροστά μας ακόμα μια δύσκολη μάχη που πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί».

Tempo24.news

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα